Dar vieną skaudžią nesėkmę „Lietkabeliui“ patyręs „Žalgiris“ atsidūrė ant bedugnės krašto | Kas vyksta Kaune

Dar vieną skaudžią nesėkmę „Lietkabeliui“ patyręs „Žalgiris“ atsidūrė ant bedugnės krašto

„Žalgiris.lt“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai prarado namų aikštės pranašumą „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalio serijoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 69:73 (21:18, 22:14, 10:16, 16:25) pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“ ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1:2.

Tyleris Cavanaugh dvikovą pradėjo taikliu tolimu metimu, penkis taškus iš eilės surinko Janis Strelniekas, o dvitaškį įmetė Nielsas Giffey – 10:10. Keturis taškus pridėjo Joffrey Lauvergne, penkis pelnė Tai Websteris, o kėlinio pabaigoje dviejų taškų vertės metimą atliko Mantas Kalnietis – 21:18.

Artūras Milaknis pataikė iš toli ir įmetė du baudos metimus, dar po dvitaškį realizavo T.Websteris, J.Strelniekas ir N.Giffey, tačiau nutolti nepavyko – 32:28. J.Lauvergne ir Lukas Lekavičius taikliai metė nuo baudų metimo linijos, N.Giffey smeigė tritaškį, o pranašumą iki dviženklio padidino L.Lekavičiaus ir Josho Nebo dvitaškiai – 43:32.

Po pertraukos komandų puolimai įstrigo, o per šešias minutes po du taškus pelnė tik L.Lekavičius, J.Nebo ir J.Lauvergne – 49:39. Per likusias keturias minutes po du taškus pridėjo tas pats J.Nebo ir T.Websteris, o skirtumas šiek tiek sumažėjo – 53:48.

Per keturias lemiamo ketvirčio minutes „Žalgiriui“ du taškus pelnė J.Strelniekas, o rezultatas jau buvo lygus – 55:55. „Lietkabelis“ šovė į priekį, J.Strelniekas pataikė du tritaškius, penkis taškus iš eilės surinko L.Lekavičius, per rankas tris taškus įmetė A.Milaknis, tačiau žalgiriečiams vėl teko pripažinti Panevėžio komandos pranašumą – 69:73.

„Žalgiris“: J.Strelniekas 15 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 11 (7 rez. perd.), T.Websteris 9, J.Lauvergne 8, A.Milaknis 8, N.Giffey 7, J.Nebo 6 (5 atk. kam.), T.Cavanaugh 3 (5 atk. kam.), M.Kalnietis 2, P.Jankūnas 0, K.Lukošiūnas 0,

„Lietkabelis“: P.Kalaitzakis 18, G.Orelikas 16, D.Giedraitis 14.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA