G. Krapikas prakalbo apie „Žalgirio“ sezoną: komanda turi silpną vietą | Kas vyksta Kaune

G. Krapikas prakalbo apie „Žalgirio“ sezoną: komanda turi silpną vietą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį žais trečiąsias „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijos rungtynes su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda bei bandys antrą kartą iki trijų pergalių vykstančioje serijoje išsiveržti į priekį.

Prieš trečiąjį pusfinalio susitikimą su panevėžiečiais „Žalgirio“ trenerių štabo narys Gintaras Krapikas kartu su „Žalgiris TV“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku „Žalgiris Insider“ krepšinio aktualijų tinklalaidėje aptarė svarbiausius atkrintamųjų serijos akcentus.

„Pirmasis atkrintamųjų etapas su Klaipėdos „Neptūnu“ parodė, kad esame pažeidžiami išvykos rungtynėse. Jeigu žaisdami namuose, kad ir su nelabai gražiu žaidimu, sugebame nugalėti varžovą, o pora rungtynių su „Neptūnu“ buvo neblogos, bet neramina tai, kad to reikalingo fiziškumo, energijos nepakartojame išvykos susitikimuose. Tai mums šiuo metu yra galvos skausmas“, – kalbėjo treneris.

„Žalgirio“ krepšininkai šio LKL sezono atkrintamųjų etape kol kas pralaimėjo visas rungtynes, žaistas varžovų aikštėje. Pusfinalio seriją su „Lietkabeliu“ namuose pradėję žaliai balti po pirmojo susitikimo šventė pergalę, tačiau turėjo pripažinti varžovų pranašumą Panevėžyje.

Paklaustas, kur slypi tokio skirtingo žaidimo priežastys, G.Krapikas išskyrė, kad žalgiriečių kovingumas varžovų aikštėje nėra tokio pat lygio, koks žaidžiant prieš savus žiūrovus.

„Taip, atrodo, kad pirmieji atkrintamųjų etapai turėtų praeiti lengviau. Mūsų komandos visas sezonas yra keistas. Jeigu pakeičiame tris trenerius, tai parodo, kad ne viskas eigoje buvo gerai. Atėjus tokiam svarbiam etapui, kur jau reikalingas visiškas atsidavimas, nusiteikimas, energija, kovingumas ir, galų gale, tas vyriškumas ir supratimas, kad varžovas tau nieko nedovanos, mums nevisose rungtynėse tą pavyksta padaryti.

Varžovas pastebi, kad favorite laikoma komanda kaip „Žalgiris“ truputį susvyruoja, tada jis pasidaro dar gyvesnis ir agresyvesnis bei bando mus nuversti. Nekalbame apie Eurolygos finalinį ketvertuką, o LKL, kur to meistriškumo mums turėtų pakakti. Eina kalba apie atsidavimą, išsikrovimą, energiją ir fiziškumą“, – aiškino specialistas.

„Žalgiris Insider“ tinklalaidėje G.Krapikas komentavo atskirų žalgiriečių pasirodymą atkrintamosiose, kalbėjo apie Eurolygos finalo ketvertą bei atsakė į prenumeratorių klausimus. Visą tinklalaidę su G.Krapiku jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA