Prasidėjo aukų rinkimo akcija mažylių sauskelnėms | Kas vyksta Kaune

Prasidėjo aukų rinkimo akcija mažylių sauskelnėms parems vienišas mamas

VšĮ „Krizinio nėštumo centras“ akcija./ Organizatorių nuotr.

Artėjant tarptautinei Vaikų gynimo dienai, VšĮ „Krizinio nėštumo centras“ organizuoja akciją, skirtą paremti vienišas mamas, susiduriančias su finansiniais sunkumais. Akcijos metu kviečiama aukoti lėšas kūdikių sauskelnėms nupirkti, taip pat galima atvežti ir padovanoti jau nupirktas sauskelnes.

Paramos rinkimo akcija vyks gegužės 16-31 dienomis.

Pagelbėti vienišoms mamoms

VšĮ „Krizinis nėštumo centras“ konsultantė Vilma Ragauskienė informavo, kad šiuo metu organizacija teikia nuolatinę pagalbą apie 60-čiai moterų. Iš jų beveik 40 moterų suteikiama materialinė pagalba. Per mėnesį išdalinama apie 55 pakuotės sauskelnių (~ 825 €).

Kas mėnesį sauskelnėmis Kauno mieste remiamos 20 moterų, iš jų dalis ukrainiečių.

„Sauskelnes suteikiame visiems mažyliams, nuo pat gimimo iki kol jos jau nebereikalingos. Dažniausiai reikia Nr. 1 – Nr. 5 dydžio sauskelnių. Pats populiariausias ir šiuo metu Kaune reikalingiausias 3 – 4 dydis“, – sakė V. Ragauskienė.

Teikia įvairią pagalbą

„Krizinio nėštumo centre“ teikiama nemokama individuali ir/ar grupinė emocinė, psichologinė parama moterims, kurios patyrė persileidimą, vaikelio netektį, išgyvena po nėštumo nutraukimo ar susiduria su sunkumais laukiantis.

Materialiai remiamos moterys, kurios neturi ar turi labai ribotas finansines galimybes. Pavyzdžiui, vieniša moteris neturinti tinkamo darbo stažo ir dėl to negaunanti finansinio palaikymo, tik vienkartinę išmoką.

„Centre savanoriauja įvairių sričių specialistai iš visos Lietuvos: akušeriai, ginekologai, psichologai, teisininkai ir kt. Taip pat centrui padeda dulos, kurios prireikus palydi moterį į gimdymą ir suteikia reikiamą informaciją bei pagalbą laukiantis ar susilaukus vaikelio“, – pasakojo V. Ragauskienė.

Dėkingi geradariams

„Norime iš anksto padėkoti visiems, kurie prisidės, kurie jau remia ir dar tiks rems mūsų centro veiklą. Be konkrečių žmonių ar įmonių pagalbos negalėtume egzistuoti. Ačiū jums mūsų ir visų moterų vardu“, – sakė V. Ragauskienė.

Kviečiama paaukoti pasirinktą sumą į organizacijos sąskaitą: 15 € – 1 sauskelnių pakuotė, 30 € – 2 sauskelnių pakuotės, 45 € – 3 sauskelnių pakuotės. Pavadinimas: Viešoji įstaiga „Krizinio nėštumo centras”, įmonės kodas: 303165907, sąskaita: LT03 7300 0101 4133 6083, paskirtyje nurodykite – „Parama sauskelnėms”.

Fiziškai sauskelnes Kaune galima atvežti ir padovanoti kiekvieną ketvirtadienį nuo 9 iki 14 val. į Laisvės al. 97A esantį „Krizinio nėštumo centro“ padalinį. Dėl perdavimo kitomis dienomis ar kitu laiku reikia skambinti tel. 86 79 98 941 arba 86 76 04 604.

Daugiau apie akciją čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA