Medicinos studijos ir darbas žaidimų rinkoje? Misija įmanoma! | Kas vyksta Kaune

Medicinos studijos ir darbas žaidimų rinkoje? Misija įmanoma!

Evolution / Organizatorių nuotr.

Savarankiškai gyventi norintys studentai šiandien sėkmingai derina darbą ir studijas. Vis dėlto, darbų pasirinkimo įvairovė nėra tokia didelė, ypač tiems, kurie visą dieną praleidžia paskaitose. Tapo įprasta studentus matyti besisukančius baruose, restoranuose, prekybos centruose. O kas jei pasakytume, kad net ir itin sudėtingas studijas galima derinti su darbu inovatyvioje, tarptautinėje įmonėje? Pavyzdžiui, internetinių žaidimų rinkoje. Į Kauną medicinos magistro studijuoti atvykusio ir šiandien virtualių žaidimų vedėju „Evolution“ įmonėje dirbančio Franko istorija – puikus pavyzdys. Tikėtina, ne vieną įkvėpsiantis galimybių ieškoti kitokiose, galbūt dar kiek neįprastose sferose.

Medicinos magistro studijos ir darbas, arba suderinti „nesuderinamą“

Nauja šalis ir sudėtingos visuomenės sveikatos valdymo magistro studijos iš Nigerijos į Lietuvą atvykusiam Frankui buvo tikras iššūkis. Tačiau kitas iššūkis laukė vos pradėjus ieškoti papildomo pajamų šaltinio.

„Koją vis pakišdavo tai, kad nemokėjau lietuvių kalbos. Be to, mano paskaitos vyko dienomis. Teko sudalyvauti ne viename darbo pokalbyje, kol galiausiai internete pamačiau „Evolution” įmonės skelbimą“, – prisimena čia jau kuris laikas tiesioginių žaidimų vedėju dirbantis Frankas.

Derinti studijas, darbus ir laisvalaikį reiškia nuolatines balanso paieškas. O prakalbus apie medicinos studijas, ko gero, daugeliui būtų sunku visa tai net įsivaizduoti. Frankas pripažįsta – tai ir nebuvo lengvas kelias. Tačiau šiandien vaikinas įsitikinęs, kad viskas priklauso nuo požiūrio ir šiuolaikiškos, lanksčios darbovietės.

„Pamačius skelbimą, iškart sudomino inovatyvi sritis ir nestandartinės darbo valandos. Svarbiausia, kad galėjau pasirinkti sau priimtiniausią grafiką. Tokį, kuris nekenktų mano kitoms veikloms dienos metu. Sudėtinga buvo tol, kol atradau balansą. Tačiau laisvadienius dabar leidžiu su draugais iš universiteto arba darbovietės. Tuomet stengiuosi tiesiog smagiai leisti laiką, atitrūkti. Dirbu naktines pamainas, tad dienas galiu skirti studijoms bei poilsiui“, – apie savo susikurtą dienotvarkę ir pradžią tarptautinėje įmonėje pasakoja Frankas.

Frankas / Organizatorių nuotr.

Kai noras augti – svarbiau nei panašaus darbo patirtis

Nors medicinos mokslai ir virtualūs žaidimai skamba it du skirtini pasauliai, būtent užsienio kalbos žinios ir pozityvus požiūris Frankui atvėrė naujas galimybes savo jėgas išbandyti visiškai nepažintoje rinkoje. „Nepaisant to, kad neturėjau panašios patirties, mano didelis susidomėjimas industrija, noras ją pažinti ir realiai prisidėti prie bendrų komandos siekių, manau, suteikė man pranašumo“, – darbo pradžią prisimena vaikinas.

Priešingai nei darbo pasiūlymai, kuriuose yra pabrėžiami profesinių žinių kriterijai, šioje ir panašiose pozicijose kone svarbiausios yra asmeninės savybės. „Mano pozicija reikalauja maksimalaus susikaupimo visą laiką, kol esu darbe. Nepaisant to, kaip prabėgo mano diena, iš manęs tikimasi punktualumo, kruopštumo, komunikabilumo“.

Jei dar neteko girdėti apie novatorišką „Evolution“ – tai B2B internetinių žaidimų bendrovė ir viena iš šios specifinės rinkos IT sprendimų lyderių. Čia skirtingų sričių profesionalai rūpinasi tiek techniniais virtualių žaidimų transliavimo niuansais, tiek profesionaliu personalu. Beje, šiandien „Evolution“ dirba daugiau nei 13 tūkstančių darbuotojų iš skirtingų pasaulio kampelių.

Tiesa, šiuolaikiška komanda nuolat dairosi entuziazmo nestokojančių būsimų rinkos naujokų, kuriems suteikia visas reikalingas žinias, įdomius mokymus, karjeros perspektyvas.

„Evolution“ / Organizatorių nuotr.

Apie netikėtus atradimus: naujausios technologijos ir ateities planai

„Pirmasis įspūdis vos įėjus į Kauno biurą – neįtikėtinai aukštas technologijų lygis, kurio reikia kokybiškam virtualių žaidimų transliavimui“, – bene labiausiais nustebinusiais momentais dalinasi žaidimų vedėjas. Išties, tam, kad galėtų kokybiškas paslaugas teikti pasaulyje pripažintiems šios rinkos atstovams, „Evolution“ turėjo investuoti į naujausias technologijas. Frankas pamini ir šiltai priėmusią komandą bei modernų biurą, kuris tapo ne tik darbo vieta, bet ir antraisiais jo namais Kaune.

Įvairios patirtys kitoje rinkoje leido atrasti ne tik šiuolaikinio darbdavio siūlomus privalumus, bet ir geriau pažinti save. „Po kelių savaičių rankose laikysiu magistro diplomą. Tačiau, nepaisant mano akademinio medicininio išsilavinimo, mano svajonių darbas – žmogiškųjų išteklių skyriuje“, – atvirauja Frankas. Pasiteiravus apie ateities planus, vaikinas užsimena, kad net po diplomo įteikimo kol kas norėtų likti modernioje žaidimų rinkoje ir karjeros laiptais kilti čia.

„Kaip pasakytų mano chemijos mokytoja, visuomet yra kažkas, kas tavęs laukia“, – užbaigdamas pasakojimą apie pažintį su „Evolution“ ir posūkį į virtualių žaidimų rinką, įsiminusia mintimi pasidalina Frankas. Vaikinas vis sugrįžta prie minties, kad svarbiausia – noras būti geriausia savo paties versija ir pozityvia energija dalintis su kitais. Panašu, kad novatoriškiems, motyvuotą komandą suburti norintiems darbdaviams kartais tai svarbiau nei specifinė darbo patirtis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA