Kauno pareigūnai sulaikė stambią kontrabandą: į Lietuvą slapčia gabenta beveik pusė milijono eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sulaikė stambią kontrabandą: į Lietuvą slapčia gabenta beveik pusė milijono eurų

Asociatyvi / VSAT nuotr.

Gegužės 11 dieną pareigūnai sulaikė trijų anksčiau neteistų vyrų organizuotą grupuotę, kuri įtariama krovininiu automobiliu per Lietuvos valstybės sieną kontrabanda gabenusi stambią grynųjų pinigų sumą.

Bylos duomenimis, vienas iš bendrininkų krovininiu automobiliu vykdamas per Lenkijos – Lietuvos sieną ties Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkarda, gabeno daugiau kaip 415 tūkstančių eurų, kuriuos atsivežė iš Jungtinės Karalystės į ES teritoriją kita valiuta, kuri Lenkijoje bendrininkų buvo iškeista į eurus, rašoma Prokuratūros pranešime žiniasklaidai.

Tokia iš Jungtinės Karalystės gabenama pinigų suma, atvykstant į Europos Sąjungą, privalėjo būti deklaruota ir pateikta muitinei, tačiau bendrininkai, gabendami pinigus, muitinės kontrolės išvengė ir gabenamų pinigų nedeklaravo.

Taip pat vykdant kratą pas vieną iš įtariamųjų rasta apie 60 tūkstančių eurų. Prokuratūros duomenimis, sulaikyti 1967, 1968 ir 1977 metais gimę Kauno rajono ir Vilniaus miesto gyventojai.

Trims organizuotos grupuotės nariams pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 199 straipsnio 3 dalį ir paskirtos kardomosios priemonės. Dviem asmenims paskirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir paimti asmens dokumentai, trečiajam įtariamajam paskirta intensyvi priežiūra trijų mėnesių laikotarpiui ir taip pat paimti asmens dokumentai.

Pagal BK 199 str. 3 d. tas, kas per Lietuvos Respublikos valstybės sieną gabendamas privalomus pateikti muitinei daiktus, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, nepateikė jų muitinės kontrolei arba kitaip šios kontrolės išvengė, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyba, tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Dainius Simonavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA