Kauniečius kviečia rinkti miesto simbolius, kurie papuoš paštomatus | Kas vyksta Kaune

Kauniečius kviečia rinkti miesto simbolius, kurie papuoš paštomatus

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvos miestai yra pilni įvairiausių simbolių, o jų gyventojai dažniausiai gali lengvai įvardinti žodį ar frazę, išskirtinai būdingą tik tam miestui. Lietuvos paštas kviečia kauniečius išrinkti naują – šiandieninį jų miestą atspindintį simbolį. „Krepšinio kamuolys“, „Rožinis dramblys“, „Nemunas“ – tai tik keli pavyzdžiai, kuriuos kauniečiai jau dabar siūlo balsavimui. Vėliau žymūs gatvės menininkai daugiausiai balsų sulaukusį simbolį pavers moderniu meno kūriniu, kuris papuoš Kauno miesto devynis LP EXPRESS paštomatus. Iš viso planuojama papuošti 30 paštomatų 10-yje Lietuvos miestų.

„Ne vienerius metus organizuojame projektus, kurių metu įvairiais meno kūriniais apipavidalinami populiariausi LP EXPRESS paštomatai, kad šie puoštų viešąsias miestų erdves ir džiugintų bendruomenes. Sulaukę daug gerų atsiliepimų, tęsiame tradiciją ir šį kartą gyventojams dovanojame galimybę išsirinkti savo miesto unikalius simbolius. Kviečiame miestų gyventojus būti aktyviems ir išsirinkti tą simbolį, kuris džiugintų kas kartą jį pamačius“, – apie projektą pasakoja Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Pasiūlyti simbolį ar balsuoti už jau pasiūlytą, visi norintys gali Lietuvos pašto internetinėje svetainėje. Per dieną vienas žmogus gali balsuoti ne daugiau 10 kartų, rašoma Lietuvos pašto pranešime žiniasklaidai.

Balsuojantys matys rezultatus iškart, o siūlantys savo variantą, jį pamatys kiek vėliau, nes naują žodį ar frazę dar patikrins sistema, siekiant išvengti su projektu nesusijusių variantų. Balsuoti ar siūlyti savo miesto simbolius kviečiame visą gegužės mėnesį. Daugiausiai balsų surinkusius simbolius iliustruos talentingieji „Gyvos grafikos“ menininkai, o jų kūriniai LP EXPRESS paštomatus papuoš rugsėjo mėnesį.

Be Kauno šiame projekte renkami Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės, Mažeikių, Jonavos ir Utenos miestų simboliai.

Tai jau trečiasis Lietuvos pašto projektas, kurio metu sukuriami vizualiniai meno kūriniai ant LP EXPRESS paštomatų ir atvaizduojamos aktualios, vertybinės, modernios šiandienos temos.

Šiuo metu Lietuvoje yra 285 LP EXPRESS paštomatų. Vienu metu galima siųsti daugiau nei 44 tūkst. siuntinių. 2025 m. planuojama paštomatų skaičių padvigubinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA