Kaunietė pasidalijo įspūdžiais iš šeimų maršo: nori atsiimti valdžią | Kas vyksta Kaune

Kaunietė pasidalijo įspūdžiais iš šeimų maršo: nori atsiimti valdžią

delfi.lt / DELFI, BNS inf. 2022/05/15 18:27
Asociatyvi / DELFI / T. Vinicko nuotr.

Kauno rajone, privačioje poilsiavietėje sekmadienį susirinko Lietuvos Šeimų sąjūdžio (LŠS) nariai ir rėmėjai – įvyko „Didysis šeimos gynimo maršas 2022“. Maršo šventėje dalyvavusi kaunietė sutiko papasakoti savo įspūdžius. Panašu, kad organizatoriai užsimoję dideliems tikslams.

Kaunietė Aušra pasakojo, kad viskas prasidėjo gana pozityviai ir šventiškai – keistų minčių sukėlė tik kai kurie dalyviai.

„Visi rinkosi optimistiškai nusiteikę, tik nustebino tai, kad tarp dalyvių buvo ir neonacių, ir baikerių iš skirtingų klubų. Apskritai šventėje buvo daugiau vyresnio amžiaus žmonių“, – sakė Aušra.

Pasak jos, dauguma dalyvių laikėsi nuostatos, jog dabar – ne ką geriau nei Sovietų Sąjungos laikais. Kalbėjo apie diktatūrą ir minėjo tai, kad net prieš Sausio 13-ąją „turėjome daugiau laisvės nei dabar“.

Ketina „atsiimti valdžią“

Kaunietės teigimu, renginio organizatoriai akcentavo tikslą atsisakyti dabartinės valdžios. Kuo tiksliai ją pakeisti – kol kas neįvardijama, tačiau iš nuotaikų panašu, kad buriama nauja politinė organizacija.

„Sakė: „Atsiimkime valdžią savivaldos rinkimuose!“ Aišku, kad bus pasiūlyta ir už ką balsuoti, nes dabartinis Seimas – visas turi būti paleistas. Nustebino ir karingos gaidos kalbose. Pavyzdžiui, sakė: „Atkurkime mūsų demografiją! Susigrąžinkime savo žemę.“ Tai kaip jie atkurs demografiją? Per jėgą parsiveš emigrantus? O susigrąžins žemę – kieno sąskaita? Lenkijos, Estijos?“ – stebėjosi Aušra.

Kai kurie renginio dalyviai besąlygiškai pasitiki organizacijos vadovais. Pasak su „Delfi“ kalbėjusios moters, eilėse prie tualetų laukusios moterys dalijosi tikėjimu, kad bus pastatyta geresnė valdžia. Kaip ten tiksliai bus – viską sužinosim, – žadėjo.

Atvirai skatino korupciją

Renginyje kalbėjęs Darius Trečiokaitis teigė, esą dabar Seime esantys vadovai – įslaptinti Putino agentai. Lietuvą valdančias partijas jis vadino orkais ir tvirtino, kad valstybė tyčia yra naikinama bei skurdinama, siekiant ją sugriauti iš vidaus.

„Visi kalbėję scenoje žmonės ir visi, siuntę video sveikinimus iš užsienio… Visi sakė, kad gėda, kaip yra dabar Lietuvoje, ir kad neturi taip būti. Vienas video sveikinime teigė, kad korupcija – vienintelis kelias susidoroti su esama padėtimi. Žiūrovai jam pritarė šūksniais.

Tiesa, kai buvo paliestos Ukrainos ir karo temos, nors pirminė renginio organizatorių pozicija buvo, kad karas yra baisu, kiti dalyviai turėjo įvairių nuomonių. Kai kurie žmonės netoli scenos šnekėjo, kad visas šis reikalas sureikšmintas, kad neturėtume pyktis su rusais. Vienas vyras pasakojo turįs giminių Baltarusijoje, tad tikrai nepradės vengti kontaktų su Rusija ir Baltarusija, visi žmonės kaip žmonės“, – pasakojo kaunietė Aušra.

Esą viskas – didžiojo plano dalis

Renginyje vaikščiojo nemažai įvairių sektų bei organizacijų atstovų, dalijo savo lankstinukus su ištraukomis iš Biblijos, kitokia informacija.

„Vienas vyriškis ragino atsimerkti – esą visas karas Ukrainoje surežisuotas. Sakė, abiejų pusių susitarimu viskas vyksta. Nes pasaulio naikinimui iš anksto buvo numatytas koronavirusas, tada – dabartinis karas Ukrainoje, o paskui visų laukia konclageriai“, – dalijosi kaunietė.

Jeigu nuotaikos renginyje išties buvo tokios, panašu, kad netrukus galime sulaukti naujos partijos prisistatymo. Juk jeigu šį Seimą norima paleisti, o tuomet – atsiimti valdžią, organizatoriams teks pasirinkti, su kuo tai įgyvendinti.

Ragino kurti visuomeninius komitetus artėjantiems savivaldos rinkimams

Sekmadienį Kauno rajone vykstančiame Šeimų gynimo marše Šeimų sąjūdžio atstovai ragino dalyvius kurti visuomeninius komitetus artėjantiems savivaldos rinkimams.

„Artėja savivaldos rinkimai. Savivalda yra būtent ta sritis, kur sprendžiami pagrindiniai šeimos, žmogaus, kasdieninio gyvenimo klausimai. Būtent nuo savivaldos gali ir turi būti pradėtas valstybės susigrąžinimo ir atnaujinimo darbas“, – į renginio dalyvius kreipėsi Lietuvos šeimų sąjūdžio koordinatorė Vitolda Račkova.

„Lietuvos šeimų sąjūdis kreipiasi į „Didžiojo šeimos gynimo maršo 2022“ dalyvius ir visus Lietuvos žmones, ragindamas telkti pažangias visuomenės jėgas artėjantiems savivaldos rinkimams“, – skaitė ji kreipimąsi.

Šeimų sąjūdžio atstovė ragino steigti rinkimų komitetus ir kviesti juose dalyvauti „žymius ir gerbiamus, neabejingus savo savivaldybės žmones“.

Kaip BNS prieš renginį sakė asociacijos Lietuvos šeimų sąjūdis vadovas Raimondas Grinevičius, komitetus organizacijos atstovai steigs ten, kur jų žmonės „yra pajėgūs ir kompetentingi“, o kitur ieškos, ką paremti.

„Kai kuriuose savivaldybėse jau yra jie susikūrę, susitvarkę, pasiruošę. Kur neturime savo savivaldybėse, ieškosime, ką remti“, – kalbėjo jis.

Susirinko apie 700

Sekmadienį Kauno rajone, Jadagonių kaime esančioje Pušyno poilsiavietėje, susirinko šimtai žmonių, nešinų lietuviškomis Trispalvėmis ir Vyčiais.

BNS skaičiavimais, prasidėjus renginiui sodybos teritorijoje buvo susirinkę apie 700 žmonių, tačiau dalis jų laiku atvykti nespėjo, nes siaurame keliuke, vedančiame link sodybos, susidarė spūstis.

Prieš Partnerystės įstatymą, Stambulo konvencijos ratifikavimą ir kitus dalykus nusiteikę organizatoriai teigė, kad dar neįvykdyti pernykščiai „pagrindiniai reikalavimai paleisti Vyriausybę ir laikytis Konstitucijos“.

Pasak R. Grinevičiaus, mitingo žinutės šiemet „tos pačios, kaip ir praeitais metais – niekas nesikeičia“.

„Partnerystės įstatymai, Stambulo konvencijos ir taip toliau“, – sakė jis.

Šiam renginiui Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo Vingio parke, todėl jis vyksta privačioje sodyboje.

Pasak R. Grinevičiaus, dėl to į renginį atvyko mažiau žmonių, o jų asociacija patyrė papildomų išlaidų.

„Tikiuosi, jeigu teismą laimėsime prašysime gerbiamo mero, kad padengtų šitas išlaidas“, – sakė Šeimų sąjūdžio vadovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA