LKL pusfinalio seriją „Žalgiris“ atidarė nelengva pergale | Kas vyksta Kaune

LKL pusfinalio seriją „Žalgiris“ atidarė nelengva pergale

/ „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Lietuvos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalio seriją. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 71:70 (16:19,18:17, 21:20, 16:14) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Dvitaškiais dvikovą pradėjo Tai Websteris ir Karolis Lukošiūnas, Joshas Nebo įdėjo iš viršaus, o T.Websteris pelnė dar keturis taškus – 10:14. Janis Strelniekas pataikė iš toli, vieną baudos metimą įmetė Joffrey Lauvergne, o Paulius Jankūnas realizavo du – 16:19.

Antrojo ketvirčio pradžioje deficitas išaugo iki dviženklio (16:26), bet tada iš toli taikliai atakavo Artūras Milaknis, o tritaškį smeigė ir dėjimu iš viršaus ataką užbaigė T.Websteris – 24:26. Lukas Lekavičius ir A.Milaknis pasižymėjo tritaškiais, o Mantas Kalnietis ir Tyleris Cavanaugh sumetė dvitaškius – 34:36.

Po pertraukos T.Websteris įmetė vieną baudos metimą, du realizavo dar ir tritaškį pataikęs T.Cavanaugh, dvitaškį įmetė J.Nebo, o K.Lukošiūnas taip pat pridėjo trijų taškų vertės metimą – 45:44. Taškus nuo baudų metimo linijos rinko A.Milaknis ir L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės pelnė J.Lauvergne, o P.Jankūnas taikliai metė iš toli – 55:56.

L.Lekavičius smeigė dar vieną tritaškį, penkis taškus iš eilės pelnė J.Lauvergne, o likus žaisti kiek mažiau nei keturias minutes komandas skyrė vos du taškai – 63:61. Baudos metimus realizavo L.Lekavičius, reidą po krepšiu surengė T.Websteris, J.Nebo įdėjo iš viršaus, mindamas tritaškio liniją taikliai atakavo L.Lekavičius, o rungtynių pabaigoje geriau sužaidę kauniečiai iškovojo pergalę – 71:70.

„Žalgiris“: T.Websteris 14, L.Lekavičius 11, J.Lauvergne 10, A.Milaknis 8, T.Cavanaugh 7, J.Nebo 6 (7 atk. kam.), K.Lukošiūnas 5, P.Jankūnas 5 (4 rez. perd.), J.Strelniekas 3, M.Kalnietis 2 (4 rez. perd.), R.Miniotas 0.

„Lietkabelis“: G.Orelikas 19, D.Gagičius 19.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA