„Eurovizijos“ finalo scenoje nuskambėjo Monikos Liu „Sentimentai“ | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ finalo scenoje nuskambėjo Monikos Liu „Sentimentai“

delfi.lt 2022/05/14 23:23
/ DELFI, J. Elinsko nuotr.

„Eurovizijos“ dainų konkurse įvyko istorinė akimirka – finale pirmą kartą skambėjo kūrinys lietuvių kalba. Jį atliko šių metų Lietuvos atstovė Monika Liu. Akivaizdu, kad elegantiškieji „Sentimentai“ sužavėjo net ir tuos, kuriems lietuvių kalba svetima. Arenoje šio kūrinio metu netilo plojimai, o pabaigoje finalininkę publika įvertino dar didesnėmis ovacijomis.

Monika Liu į sceną žengė 14-uoju numeriu. Pasirodyme didelių pokyčių nuo pirmojo pusfinalio nepastebėta. Kūrinio atlikimo metu buvo matyti aktyvus darbas su kameromis, kurių eurovizinėje arenoje – ne viena dešimtis.

Atlikėja akivaizdžiai mėgavosi savo laiku scenoje. Panašu, kad Lietuvos atstovės pasirodymu mėgavosi ir žmonės arenoje. Dar tik pradedant dainuoti, minioje pasigirdo palaikantys plojimai, o skambant baigiamiesiems akordams, Moniką Liu užliejo džiaugsmingų šūksnių banga.

Kiek anksčiau interviu metu Monika dalijosi, kad bendraudama su užsienio žiniasklaida ji girdėjo, jog jos pasirodymas pirmajame pusfinalyje išties išsiskyrė, daugelis atkreipė dėmesį į lietuvių kalbą.

Spaudos konferencijoje, vykusioje iškart po Lietuvai sėkmingo pirmojo pusfinalio, Monika Liu neslėpė emocijų.

„Tai, kad „Eurovizijoje“ atlieku dainą lietuvių kalba, man reiškia labai daug, tai taip pat labai svarbu ir lietuviams. Daug kas man sakė, kad neturėčiau vykti į konkursą su lietuvių kalbos daina, žmonės buvo įsitikinę, kad jos niekas nesupras. Tačiau buvau šia daina užtikrinta. Labai didžiuojuosi savo gimtąja kalba, o tai turėtų daryti ir kiekvienas lietuvis. Aš esu čia, kad padaryčiau lietuvių kalbą populiarią“, – šypsodamasi ir vos vietoje nustygstanti kalbėjo Monika.

Lietuvos atstovė šiuo metu šalyje yra viena populiariausių ir geriausiai vertinamų scenos atlikėjų. Baigusi Klaipėdos universitetą, kur studijavo džiazą, Monika išvyko studijuoti į JAV, gyveno Londone, o vėliau grįžo į Vilnių.

Nuo debiuto 2015 m. Monika Liu išleido tris albumus ir dar daug singlų. Neseniai ji itin daug darbavosi televizijoje – buvo pakviesta dalyvauti dviejų Lietuvos talentų šou – „Lietuvos Balsas“ ir „Kaukės“ – komisijoje.

Anot atlikėjos, apie dalyvavimą „Eurovizijoje“ ji svarstė jau daug metų, o laikas jai pasirodė tinkamiausias dabar – jos daina „Sentimentai“ tapo po ilgo laiko lietuviškai „Eurovizijoje“ suskambusia daina, o šio kūrinio prasibrovimas iki finalo dovanojo ir istorinę žymę.

Liaupsės ne tik iš lietuvių ir dar gerokai iki finalo

Liaupsių Monikai Liu, iškovojusiai kelialapį į finalą, žėrė ne tik mūsų tautiečiai, o ir šių metų dainų konkurso šeimininkai italai.

Itališkasis „Vanity Fair“ po pirmosios eurovizinės kovos aptarė visų dalyvių įvaizdžius. Lietuvos atstovę italai apibėrė komplimentais.

„Rafinuočiausia vakaro atlikėja – lietuvė Monika Liu, pasipuošusi tviskančia suknele su amerikietiška iškirpte, kuri apnuogino nugarą bei pečius. Kita planeta“, – žavėjosi vanityfair.it.

Negana to, lietuvės nuotrauką iš pusfinalio mados straipsnio rengėjai panaudojo kaip pagrindinę. Akivaizdu, kad tai – dar vienas malonus įvertinimas stilingajai Monikai, kuri lemtingąjį vakarą pasipuošė mados namų „Mas 924“ įkūrėjos Monikos Kazakevičiūtės-Kriščiūnienės suknele.

Lietuvos atstovė komplimentų sulaukė ir iš puikiai žinomos atlikėjos – „Eurovizijos“ nugalėtojos Conchitos Wurst.

Jau nuo pirmųjų dainos akordų, vertinant Monikos pasirodymą, Conchita demonstravo ryškias emocijas.

„Ak, o, Dieve, aš myliu tai. Aš myliu tą jausmą. Aš myliu šią dainą, – kartojo Conchita. – Monika, bella Monika, ji nuostabi. Ta suknelė!“

Komplimentų negailėjo ir drauge su Conchita sėdėjęs kolega. Jis teigė, kad jam taip pat labai patinka daina, pasirinktas įvaizdis.

„Man labai patinka jos šukuosena. Viskas tiesiog buvo nuostabu, Lietuva. Šukuosena, suknelė, vaizdo įrašas, daina, balsas. Šis pasirodymas turi viską“, – tikino atlikėjas ir plaukų stilistas Martinas Zerza.

Malonaus dėmesio iš Conchitos ir jo kolegos sulaukusi Monika Liu neliko abejinga. Komentaruose ji brūkštelėjo: „Ak! Myliu ir ačiū jums“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA