Paaiškėjo, kokiu numeriu „Eurovizijos“ finale pasirodys Monika Liu | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kokiu numeriu „Eurovizijos“ finale pasirodys Monika Liu

Monika Liu - pirmoji repeticija „Eurovizijoje“ / EBU / Nathan Reinds nuotr.

Vakar, gegužės 12-ąją, įvyko antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis ir dar 10 šalių gavo teisę pasirodyti finale bei kovoti dėl nugalėtojų vardo. Tą pačią naktį buvo paskelbta, kokia eilės tvarka šį šeštadienį vyksiančiame finale pasirodys visos šalys.

Pirmajame pusfinalyje kelialapį į finalą gavo Šveicarija, Armėnija, Islandija, Lietuva, Portugalija, Norvegija, Ukraina, Graikija, Moldova, Nyderlandai.

Antrojo pusfinalio metu paaiškėjo, kad į šeštadienį vyksiantį finalą patenka Belgija, Čekija, Azerbaidžanas, Lenkija, Suomija, Estija, Australija, Švedija, Rumunija ir Serbija.

Finale savo vietą be jau žinomo dešimtuko užtikrintai taip pat turi ir dar kelios šalys: Italija, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

Gegužės 13-ios naktį buvo paskelbta ir tvarka, kuria dalyviai pasirodys „Eurovizijos“ finale. Monika Liu „Sentimentus“ atliks 14 numeriu, iš karto po Vokietijos atstovų.

1. Čekija

2. Rumunija

3. Portugalija

4. Suomija

5. Šveicarija

6. Prancūzija

7. Norvegija

8. Armėnija

9. Italija

10. Ispanija

11. Nyderlandai

12. Ukraina

13. Vokietija

14. Lietuva

15. Azerbaidžanas

16. Belgija

17. Graikija

18. Islandija

19. Moldova

20. Švedija

21. Australija

22. Jungtinė Karalystė

23. Lenkija

24. Serbija

25. Estija

„Eurovizijos” finalas / „Eurovision Song Contest” „Facebook” nuotr.

„Kas vyksta Kaune” primena, kad po pasirodymo pirmajame pusfinalyje Monika Liu neslėpė džiugių emocijų. „Tai, kad „Eurovizijoje“ atlieku dainą lietuvių kalba, man reiškia labai daug, tai taip pat labai svarbu ir lietuviams. Daug kas man sakė, kad neturėčiau vykti į konkursą su lietuvių kalbos daina, žmonės buvo įsitikinę, kad jos niekas nesupras.

Tačiau buvau šia daina užtikrinta. Labai didžiuojuosi savo gimtąja kalba, o tai turėtų daryti ir kiekvienas lietuvis. Aš esu čia, kad padaryčiau lietuvių kalbą populiarią“, – šypsodamasi ir vos vietoje nustygstanti kalbėjo Monika Liu.

Ji taip pat pridūrė, kad yra labai laiminga dėl kitų, kartu su ja į finalą patekusių dalyvių, o paklausta, kokią vietą norėtų jame užimti teigė, jog tai jai visai neturi reikšmės.

„Tik džiaugiuosi į jį patekusi ir noriu priminti, jog Ukrainoje vyksta karas, todėl paaukokime. Mes esame jiems reikalingi“, – sakė Lietuvai šiemet atstovaujanti atlikėja.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA