Ekonomistas N. Mačiulis: bitkoinas neapsaugojo nuo infliacijos | Kas vyksta Kaune

Ekonomistas N. Mačiulis: bitkoinas neapsaugojo nuo infliacijos

/ DELFI nuotr. / Kas vyksta Kaune montažas

Ekonomistas, Nerijus Mačiulis pasidalijo savo įžvalgomis apie krypto valiutą „Bitcoin“ ir kaip ji neapsaugojo pasaulio nuo infliacijos.

„Senokai skaičiau komentarus, kad esu durnas, tai trumpai apie bitcoin. Prieš penkmetį bitcoinas buvo parduodamas kaip decentralizuota ateities valiuta, pakeisianti visas kitas. Kai paaiškėjo, kad sandoriai nei patogūs, nei greiti, nei pigūs, atsirado naujas naratyvas. Pastaruosius du metus prie šio altoriaus besibūriuojantys aiškino, kad centriniai bankai spausdina pinigus, tradicinių valiutų perkamoji galia mažėja, o mus išgelbės „skaitmeninis auksas” – bitcoinas“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė ekonomistas Nerijus Mačiulis.

/ N. Mačiulio „Facebook“ nuotr.

„Infliacija įsibėgėjo, centriniai bankai pradėjo su ja kovoti ir kelti palūkanas, ir tada – kaip netikėta – „skaitmeninis auksas” pasirodo visai ne auksas, o labiau rudos spalvos substancija, neapsauganti nei nuo infliacijos, nei nuo panikos finansų rinkose. Bet neabejoju, kad atsiras ekspertų, kurie paaiškins kodėl aš esu tamsuolis, ir kodėl Jo ateitis saulėta“, – rašė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA