Lietuvos atstovė Monika Liu – „Eurovizijos“ finale! | Kas vyksta Kaune

Lietuvos atstovė Monika Liu – „Eurovizijos“ finale!

delfi.lt 2022/05/11 00:13

Su nekantrumu „Eurovizijos“ gerbėjų lauktas pirmasis konkurso pusfinalis antradienio vakarą Lietuvai buvo sėkmingas. Monika Liu „Sentimentai“ užbūrė klausytojus, kurie padovanojo bilietą į finalą.

„Eurovizija“ šiais metais vyksta Turino mieste, esančiame šiaurinėje šalies dalyje, arenoje „PalaOlimpico“. Turinas buvo vienas iš kelių miestų pretendentų, tarp kurių – Milanas, Bolonija, Riminis ir Pesaras.

Vyriausiasis renginio prodiuseris Martinas Osterdahlis sakė, kad Alpių papėdėje esantis Turinas, didingas kultūros centras, yra „tobulas miestas šeimininkas“.

Pirmajame pusfinalyje iš viso pasirodė 17 šalių: Albanija, Latvija, Lietuva, Šveicarija, Slovėnija, Ukraina, Bulgarija, Nyderlandai, Moldova, Portugalija, Kroatija, Danija, Austrija, Islandija, Graikija, Norvegija, Armėnija.

Vakaro gale, susumavus visus balsus, paaiškėjo didžioji pusfinalio intriga – 10 šalių, patekusių į finalą.

Finale savo vietą be jau žinomo dešimtuko užtikrintai taip pat turi ir dar kelios šalys: Italija, Ispanija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija.

„Tikrai labai noriu patekti į finalą, bet žinau, kad tai nuo manęs nepriklauso. Padarysiu viską, ką galiu geriausiai, o kaip bus taip bus, bet tikrai noriu patekti. Jei nepateksiu, neįsivaizduoju, kaip jausiuosi, galbūt nusivilsiu. Bet aš linkusi į tai žiūrėti filosofiškai. Jei taip atsitiks, kažkaip manau, kad neturėčiau labai liūdėti, bet nežinau, kaip bus, nes konkurse dalyvausiu pirmą kartą.

Tikiu, kad tas vienas pasirodymas pusfinalyje bus labai greitas, tos trys minutės praeis, nesuprasiu, kas įvyko, norėsiu dar kartą į sceną. Labai tikiuosi patekti į finalą, o kaip bus, žiūrėsime. Tai juk priklauso nuo to, kokios šalys balsuos, kokia mano eilė, kas prieš tai, kas po to, kaip kiti pasirodys. Niekas nežino, tai atrodo kaip loterija“, – Delfi anksčiau sakė Monika Liu.

Primename, kad šiemet Turine konkursas vyksta gegužės 10, 12 ir 14 dienomis. Šiemet „Eurovizijos“ scenoje besivaržant išvysime 40-ties šalių atstovus.

Konkurso metu su žiūrovais arenoje ir prie televizoriaus ekranų sveikinosi talentingasis trio: Laura Pausini, Alessandro Cattelanas ir Mika.

Konkursą vedanti L. Pausini – laikoma viena populiariausių Italijos atlikėjų pasaulyje. Ji yra pelniusi „Grammy“ apdovanojimą. Garsenybė taip pat buvo įvertinta ir Lotynų Amerikos „Grammy“, „Auksinio gaublio“ apdovanojimais, o pernai buvo nominuota „Oskarams“ ir juose surengė koncertą.

Drauge su Laura šou vedė A. Cattelanas, kuris televizijos laidų vedėjo rolėje skaičiuoja bent du dešimtmečius.

Vedėjų trejetuką užbaigė britų popmuzikos žvaigždė Mika, išgarsėjęs hitais „Grace Kelly“ ir „Relax, Take It Easy“. Libaniečių kilmės atlikėjas yra labai mėgiamas Italijoje, ten jis dirbo ne viename televiziniame projekte.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA