Programišiai „pergalės dienos“ proga milijonams rusų nulaužė televizijos kanalus | Kas vyksta Kaune

Programišiai „pergalės dienos“ proga milijonams rusų nulaužė televizijos kanalus per „Maša ir lokys“ pranešė apie nužudytus vaikus

delfi.lt 2022/05/09 13:35
Nulaužti televizijos kanalai Rusijoje. E2w/Spook twitter/Telegram nuotr.

Milijonams rusų gegužės 9 dieną buvo paskelbta žinutė, smerkianti Putino karo nusikaltimus Ukrainoje. Programišiai tai padarė per vadinamosios „Pergalės dienos“ paradą, kai buvo įsilaužta į televizijos kanalų sistemą.

Svarbiausias tos dienos laidos ir televizijos kanalai buvo pažymėti tekstu: „Ant jūsų rankų – tūkstančių ukrainiečių ir šimtų jų nužudytų vaikų kraujas. Televizija ir valdžia meluoja. Karui – ne“.

Televizijos žiūrovai Rusijoje, įsijungę pagrindinius Kremliaus kanalus, vietoje kasmetinio karinio parado Raudonojoje aikštėje matė programišių žinutės.

Ši žinutė pasirodė ir per vaikų televizijos kanalą „Carousel“. Tuo metu transliuotas rytinis populiarus rusų animacinis serialas „Maša ir lokys“.

Manoma, kad įsilaužimas paveikė mažiausiai keturių pagrindinių paslaugų teikėjų klientus, todėl spėjama, kad buvo paveikta dauguma išmaniųjų ir skaitmeninių televizorių Rusijoje.

Spėjama, kad ši kibernetinė ataka yra suorganizuota programišių „Anonymous“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA