Europos Komisija kviečia laikyti „Europos egzaminą“ | Kas vyksta Kaune

Europos Komisija kviečia laikyti „Europos egzaminą“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pavasarine tradicija tapęs „Europos egzaminas“ vėl kviečia išbandyti jėgas atsakinėjant į trumpus ir įdomius klausimus apie Europos Sąjungą, kultūrų įvairovę, istoriją, geografiją, kalbas. Šis žinių konkursas, kasmet pritraukiantis iki 20 000 azartiškų ir žingeidžių žmonių, vyksta jau tryliktą kartą. Šiemet išskirtinis dėmesys skiriamas Europos Sąjungos vertybėms, Europos solidarumui su Ukraina, žaliai ir skaitmeninei Europai bei Europos jaunimo metams.

„Europos egzaminą“ galima laikyti šiandien, gegužės 9 dieną, nuo 8 val. iki 20 val. interneto svetainėje https://europosegzaminas.lrt.lt/. „Europos egzaminą“ sudaro 10 klausimų. Jie pateikiami su atsakymų variantais, kuriuos reikia pasirinkti per kuo trumpesnį laiką. Maksimalus laikas atsakymui pasirinkti – 1 minutė. Jame gali dalyvauti visi norintys individualūs dalyviai.

Šiais metais pirmą kartą egzamine kviečiami dalyvauti ne tik gimnazinių, bet ir 5–8 klasių mokiniai, kuriems paruoštos atskiros užduotys, rašoma Europos Komisijos pranešime žiniasklaidai.

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega apie „Europos egzaminą“ sako: „Žinios yra ne tik vertinga investicija, bet ir patikimas informacijos vertinimo pagrindas. Žinodami faktus ir mokėdami juos atskirti nuo nuomonių, esame atsparūs, taip pat ir dezinformacijai, o tai ypač aktualu Kremliaus karo Ukrainoje kontekste.

Mokytojų dėka auginame kartą, kurią bus sudėtinga suklaidinti. „Europos egzaminas“ – ne tik proga paminėti Europos dieną, bet ir galimybė mokytojams dar kartą pakalbėti su mokiniais apie tai, ką nuo pat Europos Sąjungos steigimosi puoselėjo jos kūrėjai: taiką, demokratiją, laisvę ir įvairovę.“

Kiekvienas „Europos egzamino“ dalyvis, egzamino dieną pateikęs atsakymus į visus klausimus, gaus asmeninį kvietimą į virtualų tik „Europos egzamino“ dalyviams skirtą pramoginį – edukacinį susitikimą „MEMŲrandomą“ su gerai žinoma „YouTube“ ir socialinių tinklų žvaigžde – Paul de Miko.

Trys mokyklos, masiškiausiai sudalyvavusios „Europos egzamine“, bus apdovanotos stalo žaidimais „Eureka“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA