Rotušės aikštėje nuskambėjo „Vienybės simfonija“: apdovanotas metų europietis ir jaunoji europietė | Kas vyksta Kaune

Rotušės aikštėje nuskambėjo „Vienybės simfonija“: apdovanotas metų europietis ir jaunoji europietė

Gegužės 9-ąją prieš daugiau nei 70 metų pasiūlyta sukurti bendriją, kuri suvienytų tuomet karo nualintą Europą. Tai diena, skirta taikai ir vienybei Senajame Žemyne – Kaune Europos diena paminėta iškilmingu koncertu, taip pat įteikti metų europiečio ir metų jaunosios europietės apdovanojimai.

„Šiemet, kai į Europą po 70 metų vėl grįžo karas, mūsų vienybė kaip niekada svarbi. Esame solidarūs ir visomis išgalėmis padedame Ukrainai. Tik kartu galime įveikti negandas ir kurti geresnę ateitį. Tam skiriame ir šių metų Europos dienos minėjimo renginį „Europos diena. Vienybės simfonija“ Kaune“, – nurodo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Renginį organizuoja Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Kartu su „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ komanda surengtame koncerte ant scenos lipo Vytauto Lukočiaus vadovaujamas orkestras „Vilniaus Sinfonietta“ bei žinomi atlikėjai: Jeronimas Milius, Linas Adomaitis, Dainotas Varnas, Bjelle bei Alana Šport.

Žiūrovus nudžiugino tiek klasikiniai, tiek populiariojo žanro kūriniai, o koncertą vainikavo orkestro ir DJ muzikinė improvizacija atliekant Europos Sąjungos himną – Liudviko van Bethoveno „Devintąją simfoniją“.

Taip pat apdovanoti nusipelnę piliečiai. Metų europiečiu išrinktas nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ steigėjas, daugiau nei tris dešimtmečius Lietuvoje gyvenantis režisierius ir žurnalistas Jonas Ohmanas ir Blue/Yellow. Metų jaunąja europiete tapo Panevėžio jaunuolių dienos centro savanorė, projekto „Solidarumo kava“ mentorė Roberta Belickaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA