„WhatsApp” programėlė pristato naują funkciją | Kas vyksta Kaune

„WhatsApp” programėlė pristato naują funkciją

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Bendravimui internete skirta programėlė „WhatsApp“, priklausanti „Meta“ tinklui, pagaliau naudotojams pristatė itin lauktą funkciją – „Reakcijos“ („Reactions“). Šis atnaujinimas leis lengviau reaguoti į pavienes žinutes. Iki šiol aplikacijos vartotojai, norėdami reaguoti į žinutę, emociuką turėdavo siųsti atskirai. Nuo šiol tai bus galima padaryti itin lengvai – bakstelėjus ir palaikius žinutės plotą (laukelį).

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pranešime žiniasklaidai teigia, kad ši konkreti funkcija bus ypač naudinga grupiniuose pokalbiuose, kurie būna perkrauti daugybe trumpųjų žinučių. Pasak specialisto, naudojant reakcijos funkciją nereikės rašyti atskiro atsakymo – pakaks bakstelėti ir palaikyti pranešimo plotelį, tad bendras atsakymo laikas sutrumpės.

Kas gali reaguoti į žinutes?

Funkcija „WhatsApp Reakcijos“ buvo bandoma dar 2018 m., tačiau iš pradžių planuotos lipdukų reakcijos. Apie šį aplikacijos atnaujinimą pranešė „Meta“ generalinis direktorius Markas Zuckerbergas savo „Facebook“ paskyroje.

Programėlės kūrėjai šį atnaujinimą pasauliui pristato palaipsniui, dabar funkcija gali naudotis tik atrinkti beta testuotojai, kad būtų galima patikrinti jos tinkamumą. Įsitikinus, kad naujoji funkcija veikia be priekaištų, jos prieinamumas bus plečiamas įvairiose šalyse. Tikėtina, kad lietuviai šia funkcija galės pradėti naudotis jau artimiausiu metu.

Kaip naudotis funkcija?

Reaguoti į žinutę labai paprasta – atidarykite pokalbį, pasirinkite norimą žinutę, paspauskite ir palaikykite jos plotelį. Atsidarys iššokantis langas su 6 emociukais, kuriuos galite naudoti reaguodami. Pasirinkite vieną iš 6 emociukų ir bakstelėkite jį. Galiausiai, jūsų reakcija į žinutę bus rodoma po pasirinkta žinute. Po kurio laiko planuojama papildyti visų emociukų ir jų atspalvių skaičių.

Daugiau atnaujinimų

„WhatsApp“ taip pat pranešė apie daugiau būsimų atnaujinimų, įskaitant padidintą dalijimosi failais ribą (iki 2 GB) ir galimybę vienu metu įjungti grupinius garso skambučius iki 32 žmonių, vietoje 8. Tačiau, iš šių atnaujinimų kol kas įdiegtas tik pastarasis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA