Kauno Santakos parke organizuojami pirmosios pagalbos mokymai ketina siekti rekordo | Kas vyksta Kaune

Kauno Santakos parke organizuojami pirmosios pagalbos mokymai ketina siekti rekordo

R.Tenio nuotr.

Gegužės 22 d., sekmadienį, visi yra kviečiami į renginį „Kaunas Gaivina“. Jo metu Kauno širdyje – Santakos parke – apsilankysiančius kauniečius bei miesto svečius profesionalūs gydytojai ir mokymų instruktoriai nemokamai išmokys svarbiausių gyvybes gelbstinčių pirmosios pagalbos veiksmų. Tokiu būdu prisidėdami prie „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ renginių, bus siekiama rekordo – daugiausiai gaivinti išmokytų žmonių Lietuvoje per vieną dieną.

Kaip skelbiama renginio organizatorių „Facebook“ puslapyje, mokslinių tyrimų rezultatai rodo, kad didelė dalis ne ligoninėje įvykstančių staigaus širdies sustojimo atvejų ištinka kitų žmonių akivaizdoje. Tokiais atvejais atsitiktinių praeivių ar artimųjų laiku pradėtas pradinis gaivinimas tikimybę išgelbėti žmogaus gyvybę padidina net iki 70 %. O kiekviena uždelsta minutė ją nenumaldomai tirpdo negailestingu ~7-10%/min greičiu.

Kaip nepasimesti atsidūrus tokioje situacijoje? Kokių veiksmų nedelsiant imtis, kad kuo efektyviau padėtum žmogui? Kokių dažnų klaidų ir su gaivinimų susijusių mitų vengti? Visa tai ir dar daugiau renginio dalyviai sužinos bei išmoks praktiškai gaivindami specialius gaivinimo manekenus. Mokymų metu dėmesys bus skirtas ir daugelio dar menkai pažįstamam, nemažai diskusijų visuomenėje sukėlusiam, bet labai svarbiam ir gyvybes gelbstinčiam turniketui.

Nemokamų mokymų trukmė: ~45 min. Dėl žmonių srauto sureguliavimo dalyvių prašoma registruotis iš anksto užpildyti šią formą.

Renginio dalyvius mokys ir drauge rekordo sieks patyrę savo srities profesionalai: Kauno klinikų skubiosios medicinos gydytojai, gydytojai rezidentai, LSMU medicinos studentai, Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės šauliai, Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA