Kaune mažamečiai susirungs paspirtukų lenktynėse | Kas vyksta Kaune

Kaune mažamečiai susirungs paspirtukų lenktynėse

Organizatorių nuotr.

Gegužės 21 d. Kauno Žaliakalnyje įvyks pirmosios „Paspirtukynės“, kuriose smagiai varžysis 2-6 metų vaikai su balansiniais dviračiais ir paspirtukais. Per pirmąsias registracijos dienas jau užregistruoti virš dviejų šimtų dalyvių, kurie save išbandys specialiai renginiui paruoštoje trasoje. Tačiau „Paspirtukynėse“ laukiami ne tik jaunieji lenktynininkai: renginio organizatoriai vaikams parengė ir smagias edukacijas.

„Dauguma mažamečių neįsivaizduoja buvimo lauke be paspirtuko ar balansinio dviračio. Suaugusieji juos vertina kaip transporto priemonę ar pramogą, tačiau paspirtukas gali būti naudojamas ir edukaciniais tikslais. Pavyzdžiui, lavinant stambiąją motoriką, supažindinant mažylį su eismo taisyklėmis ar tiesiog žaismingai judant atlikti edukacines užduotis. Žinoma, tam reikia ir tinkamos infrastruktūros, todėl džiaugiamės galėdami atverti savo kiemą „Paspirtukynių“ dalyviams“, – teigia ankstyvojo ugdymo mokyklos „Eureka“ ugdymo vadovė Rūta Kuodienė.

„Paspirtukynių“ dalyviai bus suskirstyti į penkias amžiaus ir transporto priemonių grupes. Dalyvavimas nemokamas, tačiau tėveliams būtina užregistruoti savo vaikus tinklapyje – www.paspirtukynes.lt.

Renginyje labai svarbu yra saugumas, todėl kiekvienas dalyvis privalės užsidėti šalmą, be to, organizatoriai rekomenduoja naudoti alkūnių ir kelių apsaugas, rašoma „Eureka“ pranešime žiniasklaidai. „Paspirtukynes“ palaiko ir prizus nugalėtojams skyrė didžiausias sporto prekių tinklas Baltijos šalyse „Sportland“.

„Vienas iš „Sportland“ siekių paskatinti šeimas kaip galima daugiau aktyviai leisti laisvalaikį. Todėl džiaugiamės, jog esame pakviesti prisidėti prie jaukaus renginio, kuris išjudins ne tik vaikus, bet ir vyresniuosius“, – teigia „Sportland LT“ direktorius Juras Vėželis.

„Paspirtukynės“ vyks šeštadienį (gegužės 21 d.), tačiau esant lietingam orui renginys bus perkeltas į sekmadienį. Būtent tą savaitgalį Kaune šurmuliuos Kaunas 2022 Europos kultūros sostinės II-ojo trilogijos veiksmo renginiai. Todėl organizatoriai kviečia šeimas su mažais vaikais ryte prasimankštinti „Paspirtukynėse“, o vėliau smagiai praleisti laiką kitose miesto erdvėse.

Trumpai apie „Paspirtukynes“:

– Data: 2021-05-21;
– Laikas: 10 val.;
– Dalyvavimas nemokamas;
– Transporto priemonės: balansiniai dviračiai ir paspirtukai;
– Dalyvių amžius: nuo 2 iki 6 (imtinai) metų;
– Renginio lokacija: Aukštaičių g. 45, Kaunas;
– Būtina dalyvių registracija – www.paspirtukynes.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA