Trileryje taškas į tašką klaipėdiečiai išlygino serijos su „Žalgiriu“ rezultatą | Kas vyksta Kaune

Trileryje taškas į tašką klaipėdiečiai išlygino serijos su „Žalgiriu“ rezultatą

„BC Žalgiris Kaunas“ „Facebook“ nuotr.

„Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos tapo lygus. Dėl traumos Edgarą Ulanovą praradęs Kauno „Žalgiris“ trečiadienį išvykoje nusileido Klaipėdos „Neptūno“ komandai 68:70 (19:15, 19:23, 10:11, 20:21). Trečiosios serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Garliavoje.

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus nuo baudų metimo linijos pelnė Janis Strelniekas, o po to po keturis rinko Tyleris Cavanaugh, nuo suolelio pakilęs Joffrey Lauvergne ir Edgaras Ulanovas – 14:12. Kėlinio pabaigoje dar 5 taškais pasižymėjo J.Lauvergne – 19:15.

Antrąjį kėlinį tritaškiu pradėjo A.Milaknis, 11-ąjį savo tašką pelnė J.Lauvergne, o jį pakeitęs J.Nebo dėjimu su pražanga didino persvarą iki 10 taškų (27:17). Luko Lekavičiaus ir E.Ulanovo taškai, J.Nebo dėjimas bei Regimanto Minioto tritaškis išlaikė panašų pranašumą (36:28), bet per paskutines pusketvirtos minutės iki didžiosios pertraukos žalgiriečių gretose tik L.Lekavičius įmetė baudas, tad šeimininkai lygino rezultatą – 38:38.

Trečiasis kėlinys buvo itin nerezultatyvus. Jo pradžioje pašokdinę varžovus identiškus metimus iš vidutinio nuotolio pataikė Karolis Lukošiūnas ir Artūras Milaknis (42:40), bet vėliau žalgiriečiai nebuvo tikslūs nuo baudų metimo linijos. Pro šalį skriejo net 5 baudos, o taškus iš žaidimo rinko tik J.Lauvergne ir R.Miniotas – 48:49.

Ketvirtajame kėlinyje prabėgus 3 minutėms, „Žalgiriui“ 5 taškus iš eilės pelnė L.Lekavičius, tritaškiu rezultatą lygino Nielsas Giffey – 56:56. L.Lekavičius ir toliau buvo nesustabdomas (62:59), bet savo atsakymą rado ir „Neptūnas“. Deividas Gailius dukart taikliai atakavo iš toli, o T.Cavanaugh ir L.Lekavičius švelnino skirtumą – 66:67. D.Gailiui prametus vieną baudą, rezultatą likus 3 sekundėms lygino K.Lukošiūnas. Visgi lemiamoje atakoje teisėjai užfiksavo pražangą prieš iš toli metusį D.Gailių, kuris tik paskutiniu baudos metimu padovanojo pergalę „Neptūnui“ – 68:70.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA