Į Kauną sugrįžta Olimpinė diena: daugiau nei 100 nemokamų veiklų ir masiškumo rekordas | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžta Olimpinė diena: daugiau nei 100 nemokamų veiklų ir masiškumo rekordas

R. Tenio nuotr.

Kaunas ruošiasi didžiausiai sporto ir pramogų fiestai – birželio 18-ąją, pačioje miesto širdyje – Nemuno ir Neries upių Santakos parke, visą dieną vyks nemokami „Olimpinės dienos 2022“ renginiai. Likus nepilnam mėnesiui iki grandiozinės judesio šventės, trečiadienį atnaujintame stadione vyko renginiui skirta spaudos konferencija. Jos metu pristatyta „Olimpinės dienos 2022“ programa, pasodintas simbolinis „LTeam“ ąžuolas.

„Nuo pat 1989-ųjų rengdami Olimpinę dieną apvažiavome didžiausius Lietuvos miestus, o dabar vėl grįžtame į Kauną. Čia 2015-aisiais buvo susirinkę apie 20 tūkst. žmonių, šiais metais tikimės visi drauge pagerinti šį rekordą“, – trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Šiemet drauge su Lietuvos olimpiniu fondu (LOF) ir Kauno miesto savivaldybe organizuojama „Olimpinė diena 2022“ miesto gyventojams ir svečiams žada daugiau nei 100 įvairių nemokamų sporto ir pramoginių veiklų – vyks įvairios varžybos, specialūs turnyrai, bus galima patiems išbandyti įvairias sporto šakas, gyvai pabendrauti su profesionaliais sportininkais, susitikti su olimpiečiais, įsitraukti į žaidimus, prisijungti prie edukacinių, olimpinio švietimo renginių, dalyviams bus išdalyta daugiau nei 15 tūkst. prizų, rašoma Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pranešime žiniasklaidai.

„Formatas nesikeičia – Olimpinėje dienoje laukiami visi: nuo pačių jauniausių iki vyriausių, nuo mėgėjų iki profesionalų, laukiami ir norintys pasivaržyti, ir tie, kurie dar nėra prisijaukinę sporto rungčių, – atskirą programą yra paruošę beveik keturios dešimtys sporto federacijų, todėl ką veikti atras kiekvienas“, – tikino D. Gudzinevičiūtė.

Tarp šių metų išskirtinių rungčių – „Olimpinio bėgimo“ distancijos: 500 metrų vaikų bėgimas, 1988 metrų lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, 5 ir 10 kilometrų varžybos. Norintys didesnio iššūkio galės išbandyti save ORC ekstremaliame bėgime su kliūtimis, sudalyvauti jau tradicinėse „LTeam Rogaining“ orientavimosi sporto rungtyse, išbandyti jėgas 3×3 krepšinio turnyre.

„Tikiu, kad kauniečiai įsitrauks, bus aktyvūs, noriai dalyvaus, o Olimpinė diena taps masišku, miestų ir rajonų bendruomenes subursiančiu vasaros renginiu“, – komentavo D. Gudzinevičiūtė.

Artėjančiu „Olimpinės dienos 2022“ renginiu džiaugėsi ir Kauno miesto vicemeras Mantas Jurgutis. „Šie metai Kaunui – neeiliniai, atidarome kelis visai šaliai svarbius sporto objektus: S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, legendinę Sporto halę, tarptautinius standartus atitinkantį baseiną, ledo areną, atnaujinome Santakos parką. Kaunas šiais metais tapo Europos kultūros sostine, UNESCO Kauno modernizmą įtraukė į Pasaulio paveldo sąrašą, o dabar visą šią puokštę vainikuos ir į Kauną sugrįžtanti Olimpinė diena“, – pasakojo M. Jurgutis.

Vicemero teigimu, kauniečiai šios dienos su nekantrumu laukia jau dabar – per pastaruosius porą pandeminių metų daugelis įprato gyventi aktyviau, noriau įsitraukia į judesio kupinas veiklas.

„Karantino ribojimai paskatino žmones dažniau išeiti į viešas erdves, parkus. Todėl tvarkome bėgiojimui skirtą infrastruktūrą, dviračius takus – akivaizdu, kad žmonės išsiilgę judesio, todėl raginu visus drauge sumušti rekordą ir susitikti birželio 18-ąją Santakos parke“, – kalbėjo jis.

Spaudos konferencijoje mintimis apie artėjančią šventę pasidalijo ir čia atvykę, jau ir ankstesniais metais Olimpinės dienos renginių nepraleidę olimpiečiai.

„Ankstesniais metais, kai Olimpinė diena vyko Klaipėdoje, didelį įspūdį paliko renginio masiškumas – didelė teritorija, daug dalyvių, daug veiklų, įvairių sporto šakų. Buvo labai įdomu į renginį pažiūrėti ne kaip sportininkei, o kaip dalyvei – vykdžiau įvairias užduotis, pabandžiau boksą, net šaudyti iš lanko, labai patiko. Tokie renginiai skatina tiek suaugusius, tiek vaikus artimiau susipažinti su įvairiomis sporto šakomis“, – mintimis dalijosi olimpietė, dziudo imtynininkė Sandra Jablonskytė.

Ši Olimpinė diena nebe pirmoji ir olimpiečiui, disko metikui Andriui Gudžiui.

„Dalyvavau Klaipėdoje vykusioje Olimpinėje dienoje kaip svečias, liko labai daug gražių emocijų. Man labai patinka renginio idėja – Olimpinė diena sportą pristato kaip smagų reiškinį, parodo, kad sportas pirmiausia yra apie gerą emociją, džiaugsmą, apie šventę, ne tik Olimpinės žaidynės, kur yra labai daug įtampos. Ypač po pandemijos visi esame išalkę smagių renginių, todėl galime tik pasidžiaugti, kad turime tokį šviesų renginį“, – trečiadienį žurnalistams kalbėjo A. Gudžius.

Pasak jo, galima tik pasidžiaugti, kad sportinių veiklų sklaida kasmet tik auga, o ir jaunimas vis aktyviau įsitraukia į aktyvias veiklas.

„Olimpinė diena labai sveikas renginys ir profesionaliems sportininkams – labai nuleidžia ant žemės ir padeda suprasti, kaip nedaug skiriesi nuo paprasto žmogaus, kai nusprendi išbandyti kitas sporto šakas. Kiekvienai sporto šakai reikalingas skirtingas įgūdžių rinkinys, norint jas atlikti teisingai ir profesionaliai reikia pastangų, todėl bet kuri sporto šakas, kuri nėra disko metimas, man yra pakankamai sudėtinga, o ir be galo įdomi“, – mintimis dalijosi olimpietis.

Tarp spaudos konferencijos dalyvių buvo galima sutikti ir olimpinį čempioną, krepšinio trenerį Rimą Kurtinaitį. Jis taip pat dar seniau yra dalyvavęs Olimpinės dienos renginiuose, yra išbandęs bėgimo rungtis.

„Dabar man jau smagiau pažiūrėti, kaip kiti laksto, tačiau vienareikšmiškai – sportuoti reikia ir daugeliui žmonių tam reikia impulso. Todėl tokie renginiai – labai sveikinti, jų labai reikia ir labai smagu, kad visi – tiek vaikai, tiek moterys, vyrai – visi juda. Man, kaip kauniečiui, džiugu, kad mieste tiek daug renginių, kad Kaunas – gyvas miestas“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Gyvybe ir judesiu Kaunas miestiečius ir miesto svečius pasitiks jau birželio 18-ąją. „Olimpinės dienos 2022“ šventė Kaune vyks nuo pat ryto iki vėlyvo vakaro. Tuomet pilies amfiteatre visi kviečiami į nemoką kino seansą po atviru dangumi, šventę vainikuos Rotušės aikštėje vyksiantis Lino Adomaičio koncertas.

Daugiau informacijos apie renginį – www.olimpinediena.lt ir „LTeam“ feisbuko paskyroje, renginio nuoroda: https://www.facebook.com/events/477907227384162

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA