Kaune pastebėti automobiliai su visais tamsintais langais: ar tai legalu? | Kas vyksta Kaune

Kaune pastebėti automobiliai su visais tamsintais langais: ar tai legalu?

Asociatyvi / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauniečiai atkreipė dėmesį į automobilį su ukrainietiškais valstybiniais numeriais, jiems užkliuvo tai, jog automobilio visi langai buvo užtamsinti. Gyventojas teiravosi, ar toks automobilis gali važinėti Lietuvoje.

„Ar kelių eismo taisyklės leidžia ukrainiečiams važinėti Lietuvoje su visais tamsintais langais?“, – klausė kaunietis.

Situaciją pakomentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė.

„Vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, užsienio šalių piliečiai Lietuvoje negali eksploatuoti kelių transporto priemonės su stiklais, kurių šviesos laidumas mažesnis nei leistina. Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 415 str. 2 d. numato, kad vairavimas neturint Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka išduoto leidimo naudotis kelių transporto priemone su stiklais, kurių šviesos laidumas mažesnis nei leistina, vairuotojams užtraukia baudą nuo trisdešimt iki keturiasdešimt eurų“, – paaiškino ji.

Anot O. Vaitkevičienės, policijos pareigūnus pranešimai dėl tamsintų automobilių langų pasiekia pavieniais atvejais. Panašaus pranešimo sulaukta gegužės 1 d. apie 21.20 val. , kuomet Kaune, Ramučių k., buvo pastebėtas automobilis „Mercedes Benz“ su tamsintais langais.

„Duomenų, kad būta tokių atvejų, susijusių su ukrainiečių vairuojamomis transporto priemonėmis, neturiu“, – teigė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA