Atkrintamąsias Kauno „Žalgiris“ pradėjo nelengva pergale | Kas vyksta Kaune

Atkrintamąsias Kauno „Žalgiris“ pradėjo nelengva pergale

„BC Žalgiris Kaunas“ „Facebook“ nuotr.

Lietuvos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo atkrintamųjų kovas. Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose rezultatu 92:88 (22:17, 26:23, 28:14, 16:34) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1:0.

Susitikimą „Žalgirio“ arenoje pradėjo taiklūs Manto Kalniečio ir Edgaro Ulanovo metimai, du taškus pridėjo ir Lukas Lekavičius, Tyleris Cavanaugh pataikė dvitaškį su varžovo pražanga, o Joshas Nebo dėjimu iš viršaus užbaigė greitą ataką – 11:6. T.Cavanaugh realizavo du baudų metimus, J.Nebo dar kartą įdėjo iš viršaus ir pataikė iš vidutinio nuotolio, Artūras Milaknis smeigė tritaškį, o kėlinį užbaigė taiklūs Karolio Lukošiūno baudų metimai – 22:17.

Prasidėjus antram ketvirčiui savo šou surengė tris tolimus metimus iš eilės pataikęs K.Lukošiūnas, o Janis Strelniekas pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga ir pataikė vidutinio nuotolio metimą– 36:30. Dar du tolimus metimus smeigė K.Lukošiūnas, keturis baudų metimus sumetė E.Ulanovas, o du realizavo ir A.Milaknis – 48:40.

Po pertraukos E.Ulanovas sumetė dar du baudų metimus, o net septynis taškus surinko T.Cavanaugh – 57:45. Penkis taškus iš eilės pelnė A.Milaknis, dvitaškį įmetė J.Nebo, savo taškų sąskaitą atidarė Joffrey Lauvergne, iš toli taikliai metė K.Lukošiūnas ir L.Lekavičius, nelengvu metimu iš po krepšio pasižymėjo T.Cavanaugh, o kėlinį su sirena užbaigė E.Ulanovo dvitaškis greitoje atakoje – 76:54.

Žalgiriečiai pralaimėjo atkarpą 0:10, tada dvitaškį įmetė E.Ulanovas, tačiau labai greitai pranašumas ištirpo jau iki vienženklio – 78:71. Keturiais taškais iš eilės tuomet blykstelėjo J.Nebo, o septintą savo tritaškį pataikė K.Lukošiūnas – 85:71. Tiesa, tuomet kauniečiai vėl krito į duobę ir pralaimėjo atkarpą 0:12, tad likus žaisti kiek daugiau nei minutę komandas skyrė vos du taškai – 85:83. L.Lekavičius surengė sėkmingą reidą po krepšiu ir realizavo tris baudų metimus, o žaliai baltų pergalę įtvirtino du taiklūs E.Ulanovo baudų metimai – 92:88.

„Žalgiris“: K.Lukošiūnas 23, E.Ulanovas 14 (9 atk. kam.), T.Cavanaugh 14 (7 atk. kam.), J.Nebo 12, A.Milaknis 10, L.Lekavičius 10 (6 rez. perd.0, J.Strelniekas 5, J.Lauvergne 2, M.Kalnietis 2, P.Jankūnas 0, N.Giffey 0.

„Neptūnas“: D.Gailius 23, J.Jucikas 14, N.Mineikis 12, Ž.Janavičius 12.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA