Kauno rajone pasveikintas bokso istoriją perrašęs E. Stanionis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone pasveikintas bokso istoriją perrašęs E. Stanionis brandinama idėja surengti vardinį bokso turnyrą

Pasveikintas bokso istoriją perrašęs E. Stanionis / KRS nuotr.

Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pasaulio profesionalų čempionu tapęs ir Lietuvos bokso istoriją perrašęs garliavietis Eimantas Stanionis ir jo pirmasis treneris Adomas Baltrimavičius bei dabartinis treneris, LSU prorektorius Vidas Bružas penktadienį buvo pagerbti Kauno rajono savivaldybėje.

„Tavo pasiekimai ir elgesys yra tai, kuo mes labai didžiuojamės ir kas neabejotinai pasitarnaus boksui populiarinti, jaunimo motyvacijai didinti ir mūsų krašto įvaizdžiui gerinti“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, teikdamas pasaulio čempionui vardinį laikrodį.

E. Stanionis yra baigęs Garliavos Jonučių progimnaziją. Šios mokyklos direktorė Audra Galvanauskienė pasakojo, kad Eimanto dvikova su rusu Radhžabu Butajevu sukėlė neregėtą ažiotažą, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

„Mokykloje kabojo Eimanto plakatai, virė diskusijos. Dėl laiko juostų skirtumo dvylikos raundų kovą teko stebėti naktį. Vaikai tiesiog kraustėsi iš proto“, – prisiminė direktorė, pabrėždama, kad jai labiausiai imponuoja E. Stanionio santūrumas ir kuklumas.

Milijonai žiūrovų pasaulyje atkreipė dėmesį ir į boksininko pilietiškumą – į ringą jis išėjo su Ukrainos simbolika pažymėtomis trumpikėmis.

„Buvo labai darbštus vaikas, be to, iš karto žinojo, ko nori. Žinoma, daug ką lėmė ir talentas, juk pasaulio čempionu lemta būti vienam iš tūkstančių“, – kalbėjo A. Baltrimavičius.

Mero pavaduotojas Paulius Visockas taip pat pastebėjo, kad tokios pergalės skatina lyderystei. „Turime Padauguvos kaime užaugusį disko metiką Andrių Gudžių, neveroniškį motociklininką Arūną Gelažninką, kitų garsių sportininkų. Neabejoju, kad Eimanto pavyzdys prisidės prie bokso atgimimo“, – tvirtino vicemeras.

Kauno rajono sporto mokyklos direktorius Artūras Pūras pasiūlė idėją surengti Eimanto Stanionio vardo bokso turnyrą. „Tai galėtų būti dar viena paskata ugdyti jaunų boksininkų meistriškumą“, – kalbėjo direktorius.

„Man yra svarbios mano šaknys, todėl niekada nepamiršiu savo krašto, tai yra prioritetas“, – kalbėjo E. Stanionis. Boksininkas juokavo, kad dabar Garliavos sporto centre teks vietomis sukeisti krepšinio aikštelę su bokso sale.

Meras V. Makūnas patikino, kad sporto infrastruktūrai Kauno rajone bus skiriama dar daugiau dėmesio, boksui taip pat bus sukurta naujų erdvių.

27-erių metų E. Stanionis yra pelnęs ne vieną titulą. 2012 m. jis pirmą kartą tapo Lietuvos suaugusiųjų čempionu, 2015 metais – Europos čempionu. Vis dėlto sensacingiausias jo trofėjus – WBA pasaulio čempiono diržas pusvidutinio svorio kategorijoje. Tai buvo jau 14-oji lietuvio pergalė profesionalų ringe ir E. Stanionis vis dar lieka nenugalėtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA