Motinos diena kitaip: kviečia į Vienybės aikštę atsinešti žaislų | Kas vyksta Kaune

Motinos diena kitaip: kviečia į Vienybės aikštę atsinešti žaislų

/ Y. Vasilegos nuotr.

Gegužės 1 d. 12.30 val. motinos dienos proga nevyriausybinė organizacija „Stebėk teises“ ir aktyvistė Neringa Butkutė kviečia mamas su vaikais bei visus palaikančius Ukrainą susitikti Vienybės aikštėje, Kaune, kur artėjantį sekmadienį vyks iniciatyva „Tai gali būti Jūsų vaikas”. Ši palaikymo akcija skirta atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų teisių pažeidimus Ukrainoje.

Organizatorės prašo atvykti su žaislais, kurie po iniciatyvos bus paaukoti nuo karo bėgantiems vaikams, šiuo metu esantiems Lietuvoje, rašoma „Stebėk teises“ pranešime žiniasklaidai.

„Nuo Rusijos invazijos pradžios Ukrainoje fiksuojami įvairaus pobūdžio ir masto karo nusikaltimai. Dėl vykdomo žiaurumo žuvo jau 215 vaikų, sužeisti dar 386, tačiau tikslūs duomenys šiuo metu nėra žinomi. Todėl iniciatyva „Tai gali būti Jūsų vaikas“ siekiame atkreipti dėmesį į karinės agresijos, vykdomos Ukrainoje, padarinius ir vaikų teisių pažeidimus. Iniciatyva vyksta motinos dieną, o tai yra galimybė apmąstyti, kas vyksta aplink mus, solidarizuotis bei palaikyti visus gedinčius, kurie neteko savo draugų ir artimųjų“, – komentuoja organizacijos steigėjos Greta Kin ir Sandra Matoškaitė.

Motinos diena pasirinkta neatsitiktinai, kadangi renginio organizatorės siekia, jog surinktų žaislų skaičius simbolizuotų Ukrainoje nužudytų vaikų skaičių. „Norime, kad kiekvienas atvykęs į Vienybės aikštę atrastų bendrystę su karo sąlygose gyvenančiomis šeimomis, kurioms tenka išgyventi nesuvokiamą žiaurumą jų pačių namuose. Pabrėžiame, kad pavadinimas „Tai gali būti Jūsų vaikas” simbolizuoja ne tik aukas, bet ir ginančius Ukrainą žmones, kurių netektis kiekvienai mamai yra skaudžiausia pasaulyje”, – mintimis dalinasi renginio organizatorė, aktyvistė Neringa Butkutė.

Visi, norintys tapti palaikymo akcijos dalimi, į Kaune esančią Vienybės aikštę kviečiami atvykti 12.15 val., kur 20 min. bus judama ratu vis padedant žaislus rato viduryje. Po 20 min. organizatoriai padės paskutinį žaislą – tai bus iniciatyvos pabaiga. Tiek dalyvių, tiek stebėtojų atvykus prašoma laikytis tylos.

„Nepamirškime, kad didžiausia pagalba, kurią galime suteikti, yra bet kokio dydžio auka, skiriant lėšas jūsų pasirinktam paramos fondui. Ši auka gali tapti šalmu, liemene, vaistais, parama pabėgusiems nuo karo ar maistu rūsyje jau trečią mėnesį gyvenantiems žmonėms. Mūsų palaikymas Ukrainai yra labai svarbus, o čia atvykstantys džiaugiasi mūsų noru ir pastangomis padėti. Kviečiame remti Ukrainą jūsų pasirinktu būdu, nes skirta parama gali išgelbėti gyvybę”, – aukoti ragina renginio organizatorės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA