Karo muziejaus sodelyje kariliono dūžiais suskambės iki šiol dar niekur negirdėta koncertinė programa | Kas vyksta Kaune

Karo muziejaus sodelyje kariliono dūžiais suskambės iki šiol dar niekur negirdėta koncertinė programa

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vytauto Didžiojo karo muziejus jungiasi prie kasmetinio Kauno džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2022″ ir Tarptautinės džiazo dienos išvakarėse, balandžio 29-ąją, kviečia Kauno miesto gyventojus ir svečius išgirsti muziejaus bokšto karilione prof. Giedriaus Kuprevičiaus atliekamą koncertinę programą. Renginio dalyviai galės ne tik pasiklausyti išskirtinių kariliono muzikinių kūrinių, bet ir apsilankyti muziejuje iki pat 19 valandos.

Tarptautinio 32-ojo džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2022″ metu dvi dienas vyks nemokami džiazo koncertai visame Kauno mieste – Laisvės alėjoje, Nepriklausomybės aikštėje, taip pat ir minėtame Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje.

Būtent Karo muziejaus sodelyje balandžio 29-ąją 18.00 valandą įvyks pagrindinis nemokamas koncertas, kurio metu Giedrius Kuprevičius kariliono bokšte atliks iki šiol niekur neskambėjusią programą „Operą – Jazz”.

Sklindant kariliono muzikai renginio mažiausieji taip pat turės galimybę sudalyvauti vaikų piešimo akcijoje bei ant grindinio esančiame popieriuje perteikti savo vaizduotę, rašoma Vytauto Didžiojo karo muziejaus pranešime žiniasklaidai.

Muziejaus sodelyje vykstantis koncertas balandžio 29 dieną nebus vienintelė lankytojų pramoga – visus atvykusius į renginį Vytauto Didžiojo karo muziejus net iki 19.00 val. kvies apsilankyti savo turimose ekspozicijose.

Renginio svečiai Karo muziejuje galės pasigerėti naujausiomis įrengtomis parodomis – karo Ukrainoje dalyvio Jono Ohmano surinkta vertybių iš karo fronto kolekcija, išskirtiniu paminklu „Už Jūsų ir Mūsų laisvę”, sukurtu iš fronte surinktų minų skeveldrų, tūtų ir kito karo metalo, ukrainiečių besitęsiančiai kovai su Rusija įamžinti sukurta paroda-360º vaizdo filmu „Rusijos federacijos karas prieš Ukrainą”.

„Kaunas Jazz 2022″ klausytojus balandžio 29-ąją Karo muziejus pasitiks ir nauja muziejaus ekspozicija apie Lietuvos kariuomenę 1918-1940 metais, muziejaus mecenatų kolekcijų paroda „Už patikėjimą ir pasitikėjimą” bei paroda apie architektą ir savanorį Vytautą Landsbergį-Žemkalnį.

Karo žiaurumą patiriantys Ukrainos piliečiai Vytauto Didžiojo karo muziejuje galės ne tik esamas ekspozicijas, parodas aplankyti nemokamai, bet ir išgirsti muziejaus audiogidą gimtąja ukrainiečių kalba.

Balandžio 29-ąją dieną sutikime džiazo festivalį „Kaunas Jazz 2022″ kartu su Vytauto Didžiojo karo muziejumi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA