S. Skvernelio partijos skyrius Kaune turi naują lyderį | Kas vyksta Kaune

S. Skvernelio partijos skyrius Kaune turi naują lyderį

BNS 2022/04/28 12:17
Archyvo nuotr.

Šiemet įkurtos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kauno skyriui vadovauti išrinktas Gintautas Labanauskas.

„Yra išrinktas pirmininkas, pirmininku tapo Gintautas Labanauskas“, – BNS ketvirtadienį sakė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas spaudai Kęstutis Butvydas.

Jis patvirtino, jog skyriaus vadovo rinkimuose taip pat dalyvavo partijos frakcijai Kauno taryboje vadovaujanti Edita Gudišauskienė. Opozicinei frakcijai priklauso trys nariai.

Kaip BNS sakė partijos pirmininkas Saulius Skvernelis, rinkimuose iš anksto išsikėlė keturi kandidatai, tarp jų – E. Gudišauskienė ir taip pat taryboje dirbanti Rasa Šnapštienė.

G. Labanauskas kandidatūrą iškėlė posėdžio metu.

„Buvo iškeltos keturios kandidatūros, kur pono Labanausko nebuvo iškelta. O iš keturių kandidatūrų buvo dvi, kurios yra tarybos narės, ir natūraliai preferencija buvo tarybos narėms – tiek poniai Editai, tiek poniai Rasai“, – sakė S. Skvernelis.

G. Labanauskas: kairioji politika Kaune pamiršta

Jis teigė, kad kol kas, besikuriant skyriams, jie yra „baltas popieriaus lapas“ ir tai, kaip seksis skyriui bei jo vadovui, paaiškės pradėjus dirbti.

„Yra galimybės parodyti darbais, kaip skyrius veikia, kokias turi idėjas, kaip tos idėjos perteikiamos miestiečiams. Matysime, kaip miestiečiai vertins skyriaus veiklą“, – kalbėjo partijos vadovas.

G. Labanauskas anksčiau yra tris kadencijas dirbęs Kauno miesto savivaldybės taryboje.

„Dėkoju, kad Sauliaus Skvernelio vedama partija tapo viltimi tūkstančiams Lietuvos žmonių, jog mūsų Tėvynė gali keisti į gerą. Deja, bet šiandien Kaunas yra liūdnas pavyzdys, kas vyksta, kai kairioji politika pamirštama ar net demonstratyviai atmetama“, – partijos pranešime cituojamas G. Labanauskas.

„Negirdimos ar nutildytos bendruomenės, nuo miesto sprendimų atriboti kauniečiai, aiški takoskyra tarp „teisingų“ ir „blogų“ verslo įmonių, pamirštas eilinis kaunietis ir jo kasdieniai rūpesčiai – tai tik keletas jau įsisenėjusių mūsų mylimo miesto skaudulių“, – pridūrė jis.

G. Labanauskas anksčiau priklausė visuomeniniam judėjimui „Dirbam Kaunui“, prieš tai buvo Lietuvos socialdemokratų partijos narys.

Kaip pranešė partija, Kauno miesto skyrių įkūrė 132 jos nariai.

Pirmininko pavaduotojais išrinkti E. Gudišauskienė, Eglė Daiva Kanikovienė, Gintaras Praniulis, Juozas Miliauskas ir Jaroslavas Losas. Skyriaus valdybą sudarys 21 atstovas.

230 narių skaičiuojantis Kauno miesto skyrius yra trečias didžiausias Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ padalinys Lietuvoje.

Sprendimas dėl merų – vasarą

Pasak S. Skvernelio, dėl galimų kandidatų į merus nei Kaune, nei kituose miestuose šiuo metu nėra nuspręsta, jų kandidatūras vėliau teiks patys skyriai.

„Partijos valdyba priiminės galutinius sprendimus, kas bus kandidatai partijos į merus“, – sakė jis.

Pirmininko manymu, kandidatus į merus partija turėtų svarstyti vasarą.

Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ ekspremjeras, parlamentaras S. Skvernelis su bendražygiais įsteigė šių metų sausį.

Šeštadienį partijos Vilniaus skyriaus vadovu išrinktas Seimo narys Lukas Savickas.

Marijampolės skyriaus pirmininke vienerių metų kadencijai tapo buvusi „valstietė“ Beata Valungevičienė. Ji ketino kandidatuoti į partijos vadovus, tačiau pranešus apie jos ryšius su praeityje teistais verslininkais Žydrūnu Buzu ir Arūnu Pukeliu, kandidatūrą atsiėmė.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ skelbia turinti apie 3 tūkst. narių ir veikia 36 savivaldybėse.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA