Mirė Lietuvos kino ir teatro aktorė V. Kelmelytė | Kas vyksta Kaune

Mirė Lietuvos kino ir teatro aktorė V. Kelmelytė

Virginija Kelmelytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Mirė Lietuvos kino ir teatro aktorė Virginija Kelmelytė – šia liūdna žinia pasidalino jos sūnus, režisierius Antanas Obcarskas.

„Amžinybėn išėjo mano mama, aktorė Virginija Kelmelytė. Ji turėjo auksinę ir meilės kupiną širdį, kuri šildė mane, mano seses ir begalę draugų. Paskutinį kartą scenoje mačiau mamą Jaunimo teatre spektaklyje „Vyšnių sodas. Po dešimties metų“. Ji vaidino Ranevskają. Šalia manęs sėdėję žmonės verkė, scenoje verkė aktoriai. Man buvo sunku, nes veiksmas, kuris vyko ten – buvo tiesiog per arti jos gyvenimo…

Per paskutinį mūsų pokalbį ji man sakė, kad norėtų suvaidinti mano režisuotame spektaklyje, kad ji tam pasiruošusi ir nori dar kartą grįžti į sceną. Aš sakiau „Mama, taip, taip ir bus“. Dabar liko tik žodžiai. Ji mano atmintyje išliks kaip nuostabi moteris ir aktorė. Ačiū jai už viską. Pelenai į pelenus, dulkės į dulkes. Ilsėkis ramybėje, Mamyte“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo A. Obcarskas.

Virginija Kelmelytė gimė 1963 m. Neringoje. 1985 baigė Lietuvos konservatoriją, buvo Jono Vaitkaus mokinė. Vaidino Nacionaliniame Kauno dramos teatre, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, sukūrė vaidmenis filmuose „Mano mažytė žmona“, „Amžinoji šviesa“, „Žuvis diena“, „Rojuje irgi sninga“ ir kituose.

Atsisveikinti su velione galima šį penktadienį balandžio 29 d. nuo 17 val. iki 21 val. Laidojimo paslaugų centre Antakalnyje 2 salėje (M. K. Paco g. 4, Vilnius). Taip pat šeštadienį nuo 9 val. Urna išnešama 14 val. Artimieji prašo su velione atsisveikinti vienu žiedu.

V. Kelmelytė bus laidojama Juodkrantės kapinėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA