Iš Lietuvos į Ukrainą išvyksta bandomasis traukinys | Kas vyksta Kaune

Iš Lietuvos į Ukrainą išvyksta bandomasis traukinys

BNS 2022/04/27 08:03
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvai siekiant padėti Ukrainai eksportuoti grūdus ir kitą žemės ūkio produkciją, trečiadienį iš Lietuvos į Ukrainą išvyksta bandomasis „Lietuvos geležinkelių“ krovinių vežimo įmonės „LTG Cargo“ traukinys.

Kaip BNS trečiadienį teigė LTG atstovas Mantas Dubauskas, traukinys išbandys maršrutą ir iš Ukrainos atgabens konteinerius su įvairiomis prekėmis.

Anot jo, apie 15-kos platformų traukinys su maždaug 50 konteinerių iš Ukrainos važiuos per Lenkiją iki Šeštokų geležinkelio stoties. Iš čia kroviniai galės būti vežami vilkikais arba geležinkeliu iki Kauno nekeičiant riedmenų.

Pasak Susisiekimo ministerijos, traukinys iš Ukrainos pajudės nuo šios šalies ir Lenkijos pasienyje esančio Medykos terminalo.

Su Ukrainos žemės ūkio ministru Mykola Solskiu susitikęs Lietuvos ministras Kęstutis Navickas antradienį sakė, kad bandomuoju reisu iš Ukrainos į Lietuvą numatoma atgabenti 2 tūkst. tonų krovinių.

M. Solskis antradienį Vilniuje sakė, kad Ukrainoje yra likę 20 mln. tonų praėjusių metų derliaus grūdų. Iki karo ji eksportuodavo apie 5 mln. tonų grūdų per mėnesį, o šiemet šalis nori išvežti apie 50 mln. tonų.

M. Solskis teigė, kad per Lietuvą planuojama gabenti ne tik grūdus, bet ir kitas žemės ūkio kultūras, anksčiau eksportuotas per Juodosios jūros uostus.

Pasak Susisiekimo ministerijos, pernai Klaipėdos uostas krovė 3,34 mln. tonų grūdų, užpernai – 4,6 mln. tonų. „LTG Cargo“ 2021 metais vežė apie 2,4 mln. tonų grūdų, iš jų apie 1,8 mln. tonų buvo vietiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA