Matijošaičiai nebenori būti siejami su „Amber Food“ restoranais | Kas vyksta Kaune

Matijošaičiai nebenori būti siejami su „Amber Food“ restoranais

Asociatyvi / Protesto akcija prie „Charlie Pizza“ / Skaitytojo nuotr.

Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupės „Amber Food“ direktorius ir akcininkas Gediminas Balnis išpirks 80 procentų grupės akcijų iš jas valdančių Kauno mero Visvaldo Matijošaičio bei jo šeimos narių įmonių. Užbaigus sandorį G. Balnis taps 100 proc. restoranų grupės akcijų savininku.

Sandorio finansavimui G. Balnis ketina panaudoti savo turimą 20 procentų akcijų paketą nekilnojamojo turto valdymo įmonėse. Sprendimą akcininkai priėmė vakar, balandžio 25 dieną, sandorį ketinama užbaigti per gegužę, rašoma „Amber Food“ pranešime žiniasklaidai.

„Amber Food“ restoranai šiuo metu patiria beprecedentę aktyvistų, raginančių „Vičiūnų grupę“ kuo greičiau trauktis iš Rusijos, ataką, ardančią veiklos procesus ir santykius su klientais bei partneriais.

Suvokdamas, kad šiandien patiriama krizė gali padaryti neatitaisomą žalą tiek prekės ženklų reputacijai, tiek grupės veiklos tęstinumui ir siekdamas išsaugoti beveik 15 metų kurtą verslą bei darbo vietas daugiau nei tūkstančiui žmonių, nusprendžiau išpirkti visas akcijas. Tokiu būdu prisiimu visą verslo riziką ir atsakomybę, tačiau esamomis sąlygomis reikia greito ir iš esmės situaciją keičiančio sprendimo“, – pranešė G. Balnis.

Portalo „Kas vyksta Kaune” žiniomis, „Amber foods” verslui reikalingos patalpos tiek nuomojamos, tiek įsigytos. Nekilnojamas turtas valdomas per kitas įmones, kurios siejamos su Kauno mero V.Matijošaičio šeima.

Pasak jo, „Amber Food“ yra visiškai autonomiškas verslas, kuriame V. Matijošaitis ir jo šeimos nariai veikia kaip investuotojai, neužima jokių apmokamų pareigų ir iki šiol čia uždirbtą pelną reinvestuodavo į restoranų tinklo plėtrą.

„Amber Food“ nėra „Vičiūnų grupės“ dalis, tačiau visuomenės akyse akcininko sąsajos užtenka, kad viskas būtų matuojama tuo pačiu matu. Restoranai tapo patogiu taikiniu nepaisant fakto, kad „Amber Food“ su Rusija neturi nieko bendro, toje rinkoje neveikia, nieko iš jos neperka ir nieko jai neparduoda“, – pridūrė G. Balnis.

„Amber food“ yra jau beveik 15 metų Lietuvoje veikianti ir daug skirtingų prekinių ženklų vienijanti maitinimo verslo grupė, kurioje dirba daugiau nei 1200 žmonių. Grupei priklauso restoranai „Katpėdėlė“, „Charlie Pizza“, „Manami“, „Sugamour“, „La Crepe“, „Skonis“, „Guacamole“, „Lunch up“, „Grill Terrace“ ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA