Sveikatos specialistų reidai Kauno grožio salonuose maloniai nustebino | Kas vyksta Kaune

Sveikatos specialistų reidai Kauno grožio salonuose maloniai nustebino

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) Kauno departamento specialistai vykdė neplaninius visuomenės sveikatos saugos patikrinimus ir vertino, kaip ūkio subjektai laikosi valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo priimtų sprendimų reikalavimų.

Kaip skelbia NVSC pranešime žiniasklaidai, per pirmąjį šių metų ketvirtį Kauno mieste ir rajone patikrinti 89 grožio paslaugas teikiantys ūkio subjektai. Penkiuose iš jų buvo nustatyti pažeidimai. Pagrindinis pažeidimas – paslaugos teikėjas nedėvėjo medicininės veido kaukės. Pagal tuo metu galiojančius nurodymus tiek aptarnaujantys asmenys, tiek vyresni nei 6 metų amžiaus klientai turėjo dėvėti medicinines veido kaukes ar respiratorius.

Vykdant neplaninius patikrinimus, dėl ekstremaliosios situacijos metu taikomų apribojimų laikymosi, buvo išaiškinti 5 grožio paslaugas teikiantys asmenys, kurie klientus aptarnavo neturėdami leidimo-higienos paso savo veiklai vykdyti. Visiems pažeidimus padariusiems asmenims teisės aktų nustatyta tvarka buvo taikyta administracinė atsakomybė.

Specialistai primena, kad jei pastebėjote, kad jūsų lankomoje grožio paslaugas teikiančioje įstaigoje (kirpykloje, grožio salone, kosmetikos ar tatuiruočių kabinete, soliariume ir pan.) galimai nesilaikoma visuomenės sveikatos saugos teisės aktų reikalavimų ar suteikiama nesaugi, nekokybiška grožio paslauga, maloniai prašoma, apie tai informuoti NVSC Kauno departamentą (K. Petrausko g. 24, Kaunas, el. p. kaunas@nvsc.lt), nurodant objekto pavadinimą, adresą bei pastebėtus pažeidimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA