Po dvejų metų pertraukos Kauno policija kvietė moksleivius susipažinti su pareigūno profesijos ypatumais | Kas vyksta Kaune

Po dvejų metų pertraukos Kauno policija kvietė moksleivius susipažinti su pareigūno profesijos ypatumais

Policijos akcija moksleiviams / Kauno apskrities VPK nuotr.

Iš arti stebėti kriminalistų darbą tiriant žmogžudystę ar ginkluotų Mobilaus būrio pareigūnų pažeidėjų sulaikymą, pasimatuoti antiriaušinę aprangą, palaikyti rankose tikrą ginklą ar susipažinti su keturkojais pareigūnais… Tai ir dar daugiau antradienį, balandžio 26 d., galėjo pamatyti ir išbandyti vyresniųjų klasių moksleiviai, atvykę į naujausio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pastato esančio Radvilėnų pl. 1 C prieigas ir dalyvavę atvirų durų dienos renginyje. Dėl pandemijos – šis renginys „grįžo“ po kelių metų pertraukos, o jame šiltą ir saulėtą dieną apsilankė beveik 300 moksleivių.

„Po sunkios kovos su COVID-19 pandemija, šiandien vėl galime atverti duris moksleiviams ir papasakoti apie savo profesiją, parodyti naujausias mūsų darbo priemones“, – atidarymo metu kalbėjo Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas. Jam antrino ir Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Grėblikaitė, kuri pridūrė, jog viliasi, kad policijos pareigūnų pasirodymai moksleivius sudomins, o geriau pažinę šią profesiją moksleiviai – rimtai pasvarstys apie tokį darbą ateityje.

Gausiai susirinkusius moksleivius pirmiausiai pasitiko kriminalistai. Po atviru dangumi, prie pat inscenizuotos įvykio vietos, Kriminalistinių tyrimų valdybos pareigūnai pasakojo apie pagrindinius savo darbo principus. Maža to, moksleiviai kartu su pareigūnais galėjo ištirti žmogžudystę. Daugelio moksleivių dėmesį atkreipė ir „įvykį“ fiksavęs, danguje skraidantis, pareigūnų dronas.

Kaip nurodoma Kauno apskr. VPK pranešime spaudai, kiek vėliau, moksleiviai užgniaužę kvapą stebėjo Patrulių rinktinės Mobilaus būrio pareigūnų pažeidėjo sulaikymo veiksmus. Taip pat moksleivių dėmesį sukaustė kinologų ir jų partnerių Flekso, Coros bei Grando pasirodymai. Visi su didele nuostaba stebėjo, kaip keturkojai kolegos besąlygiškai klauso savo šeimininkų ir vykdo komandas. Taip pat parodyta, kaip šuo sulaiko nusikaltėlį arba randa dingusį žmogų.

Moksleiviai turėjo progą susipažinti ir su policijoje naudojamomis specialiosiomis ir transporto priemonėmis. O bendruomenės pareigūnai pasakojo, kaip tapti jaunaisiais policijos rėmėjais ir kvietė dalyvauti loterijoje bei laimėti prizus. Moksleiviai galėjo pasivaikščioti ir po naujausią Kauno apskr. VPK pastatą esantį Radvilėnų pl. 1C. Po pilnos įspūdžių dienos moksleivi pakviesti pasivaišinti kareiviška koše bei karšta arbata.

„Visko tiek daug ir viskas taip įdomu, tik spėk – pamatyti ir paklausti. Labai įdomu pamatyti policijos pareigūnų įrangą, automobilius, ginklus. Labiausiai įsiminė kriminalistų naudojamos priemonės, taip pat kinologų pasirodymas. Smagu, kad pareigūnai atsakė į visus dominančius klausimus, nors pareigūno darbas tikrai nepasirodė lengvas, tačiau galiu drąsiai sakyti, kad jis labai įdomus“, – pasakojo renginyje apsilankęs vienuoliktokas Rokas.

Atvykusių į atvirų durų dieną laukė ir Lietuvos policijos mokyklos, Mykolo Romerio universiteto atstovai. Jauniesiems renginio dalyviams, atsakyta į visus klausimus, ko reikia norint tapti policijos pareigūnu, pasakojo apie studijas ir keliamus reikalavimus, norint studijuoti šią profesiją.

„Labai džiaugiamės, kad po tokios priverstinos pertraukos vėl galėjome surengti jau tradicija tapusį renginį. Džiaugiamės, kad bėgant metams moksleivių susidomėjimas nemažėja ir tikimės, jog po tokio renginio atsiras dar daugiau užsidegusių, entuziastingų, pasiruošusių ginti, saugoti ir padėti jaunuolių, kurie nuspręs papildyti mūsų gretas“, – po renginio kalbėjo Kauno apskr. VPK viršininko pavaduotojas Giedrius Klimavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA