„Kids Go Tech“ akademija Kaune atvira ir Ukrainos vaikams: pasimatavo piloto profesiją | Kas vyksta Kaune

„Kids Go Tech“ akademija Kaune atvira ir Ukrainos vaikams: pasimatavo piloto profesiją

Partnerio turinys 2022/04/26 10:40
„Kids Go Tech“ akademijos renginys / E. Kalnaičio nuotr.

Saugų prieglobstį Kaune jau rado keli šimtai vaikų iš Ukrainos. Siekiant, kad atvykėliai lengviau integruotųsi, jiems prieinamos ne tik švietimo, socialinės ar psichologinės paslaugos, tačiau ir neformalaus ugdymo užsiėmimai. Techninis kūrybos centras-akademija „Kids Go Tech“ pirmuosius ukrainiečius priėmė prieš mėnesį, o sekmadienį, balandžio 24 dieną, surengė ir būrį smalsuolių pritraukusį „Piloto kelias“ renginį.

Techninis kūrybos centras „Kids Go Tech“ – erdvė, skatinanti vaikus iš įvairių šeimų, tokių kaip socialinės atskirties bei pabėgėlių, per personalizuotą ugdymą išbandyti techninę kūrybą ir socialines veiklas, sociokultūrinius užsiėmimus, kurti asmeninius ateities projektus.

Periodiškai nemokamus užsiėmimus lietuvių vaikams rengiantis „Kids Go Tech“ pirmųjų svečių iš Ukrainos sulaukė kovo 22 dieną. Užsiėmimų metu ukrainiečiai supažindinti su perspektyviausiomis ateities disciplinomis – programavimu, robotika, mados ir dizaino technologijomis, aviamodeliavimu bei aviasimuliacija, autosimuliacija, inovatyvių technologijų idėjų kūrimu ir įgyvendinimu bei informacinių technologijų raštingumu.

Kaip pažymi „Kids Go Tech“ įkūrėjas Arūnas Samochinas, kasdienius akademijos užsiėmimus įprastai lanko 7-10 vaikų iš Ukrainos. „Siekiant kuo natūralesnės integracijos visi užsiėmimai vyksta bendrose lietuvių ir ukrainiečių vaikų grupėse“, – pasakojo A. Samochinas ir teigė, kad nors lektoriams kyla iššūkis dėl kalbos, šį niuansą padeda išspręsti vertėjai.

„Piloto kelias“ renginys / E. Kalnaičio nuotr.

Istorijos iš pilotų lūpų

Sekmadienį, balandžio 24 dieną, „Kids Go Tech“ akademijoje praūžė ir renginys „Piloto kelias“, kuriame daugiau nei 60 vaikų iš Ukrainos smalsiai išklausė teorines paskaitas. Svečiai turėjo galimybę paskraidyti su 2 rūšių aviasimuliatoriais ir net laimėti įspūdingą prizą.

„Sekmadienį akademijoje vyko viešinimo renginys „Piloto kelias“. Tiksline auditorija buvo pasirinkti vaikai iš Ukrainos, kurie šiuo metu gyvena Lietuvoje. Jiems buvo suteikta galimybė pasinaudoti visomis mūsų teikiamomis paslaugomis nemokamai.

Renginio metu svečiai išklausė teorines paskaitas apie aviaciją ir tikrų pilotų istorijas, kuriose buvo atskleista, kaip galima tapti pilotu. Paskaitų metu buvo pasakota informacija, iš kurios vyko viktorina, o trys geriausiai į klausimus atsakę vaikai laimėjo skrydį tikru lėktuvu virš Kauno miesto“, – reginio užkulisiais dalijosi „Kids Go Tech“ įkūrėjas.

„Piloto kelias“ renginys / E. Kalnaičio nuotr.

Visi renginio dalyviai taip pat galėjo nukeliauti į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo angarus ir iš arčiau susipažinti su lėktuvais, juos pačiupinėti bei pasėdėti lėktuvo viduje. Vėliau vyko aviamodeliukų konstravimas – šįkart aviamodelizmo varžybos nebuvo surengtos dėl prasto oro, tačiau, kaip pažymėjo A. Samochinas, varžybos įvyks kitame renginyje.

„Panašūs renginiai vyksta 2-3 kartus per metus. Tad tokio pat formato renginys numatomas ir lietuvių vaikams“, – pažadėjo „Kids Go Tech“ įkūrėjas.

„Kids Go Tech“ dėkoja šio projekto partneriams – Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijai bei Labdaros paramos fondui Paramos Ukrainai fondas, kurie prisidėjo prie šio projekto vykdymo.

Daugiau informacijos rasti ir registruotis į nemokamus užsiėmimus galima: www.kidsgotech.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA