„Bolt“ pristato naują paslaugą: į Kauną atkeliavo 150 elektrinių dviračių | Kas vyksta Kaune

„Bolt“ pristato naują paslaugą: į Kauną atkeliavo 150 elektrinių dviračių

R. Tenio nuotr.

Susisiekimo paslaugų platforma „Bolt“ antradienį Kauno Laisvės alėjoje pristatė naujuosius miesto elektrinius dviračius. Paslauga startuoja su 150 visiškai naujų dviračių, o esant didesnei paklausai, parkas gali būti plečiamas.

Kaunas tapo pirmuoju ir vieninteliu Lietuvos miestu, kurio gyventojai išbandys modernaus dizaino ir technologiškai pažangų „Bolt“ elektrinį dviratį, šiais metais pristatomą 17 Europos šalių, rašoma „Bolt“ pranešime žiniasklaidai.

„Esu tikras, kad tokios paslaugos pristatymui Kaunas greta kitų Europos miestų pasirinktas neatsitiktinai. Dviračių kultūrą skatiname ne žodžiais, bet realiais darbais: tęsiamas projektas „Like Bike“, plečiama dviratininkams skirta infrastruktūra. Jau dabar dviračių takų tinklas driekiasi daugiau kaip 110 kilometrų. Elektriniai dviračiai mūsų miestui itin pravartūs, nes keliaujant iš centro daugeliui tenka įveikti gana stačias įkalnes“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

„Bolt“ atstovų teigimu, platformos tikslas yra pasiūlyti šiuolaikiniam miesto gyventojui kuo daugiau alternatyvų, leidžiančių atsisakyti nuosavo automobilio. Kelionės naujaisiais el. dviračiais Kaune kainuos tiek pat, kiek ir paspirtukais.

„Prieš dvejus su puse metų į Kauno gatves išriedėję el. paspirtukai nepraranda populiarumo, nes užėmė svarbią nišą nuolat judančio kauniečio gyvenime, tačiau paspirtukai sukurti ir idealiai tinka trumpiausioms kelionėms mieste, o elektriniu dviračiu galima efektyviai nukeliauti 5 ir daugiau kilometrų”, – teigia Eimantas Balta, „Bolt“ dalijimosi paslaugų plėtros vadovas Baltijos šalims.

Pasak jo, naujasis dviratis automobiliui nenusileidžia tiek iš techninės, tiek iš komforto pusės. Dviratininkui kelionės metu gelbsti išmanus prietaisų skydelis, sekantis greitį, baterijos įkrovimo lygį, taip pat įspėja apie mieste taikomus greičio ribojimus. Pažangi GPS sistema padeda dviratininkui rasti geriausią maršrutą, o vairo konstrukcijoje integruotas telefono įkroviklis – nelikti be ryšio.

Dviračio kūrėjai pabrėžia, kad ypatingas dėmesys buvo skiriamas saugumui: maksimalus greitis neviršija 25 km/h; tvirtos pneumatinės padangos užtikrina gerą sukibimą su danga; efektyvus stabdymas – abiejų ratų būgniniais stabdžiais; galinio rato sparnas, patikimai saugantis prastomis oro sąlygomis, o tamsiu paros metu tinkamą matomumą palaiko ryškūs žibintai.

Naujasis dviratis sukurtas 5 metų gyvenimo ciklui, jo korpusas pagamintas iš 100 proc. perdirbamo aliuminio, o integruota baterija – gali būti keičiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA