Praėjusią savaitę Kaune užregistruoti 73 gripo atvejai | Kas vyksta Kaune

Praėjusią savaitę Kaune užregistruoti 73 gripo atvejai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentas informuoja, kad 16-osios metų savaitės duomenimis sergamumas gripu ir ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Kauno apskrityje siekia 58,1 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

Kaip pažymima NVSC pranešime žiniasklaidai, didžiausias sergamumas gripu septinta savaitė registruojamas Kėdainių rajone – 82,4 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Mažiausiai serga Birštono gyventojai.

Per savaitę sergamumo gripu ir ŪVKTI Kaune ir Kauno apskrities teritorijose rodiklis sumažėjo 14 proc., sumažėjo ir gripo atvejų skaičius. Kauno apskrityje užregistruoti 105 gripo atvejai, iš kurių 67 susirgę gripu yra vaikai iki 17 metų. Vaikai sudaro 51 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI.

Į Kauno apskrities ligonines 16-ąją savaitę medicinos pagalbos dėl gripo kreipėsi 20 asmenų, iš kurių 10 vaikų (2-17 m.) buvo hospitalizuoti.

. Sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje 2022 m. 16-ąją metų savaitę / NVSC nuotr.

Lyginant su ankstesniųjų metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas gripu ir ŪVKTI Kauno apskrityje yra 1,8 karto didesnis. Pernai 16-ąją metų savaitę Kauno apskrityje sergamumo rodiklis siekė 31,5 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę. Gripo atvejų neužregistruota. Vaikai sudarė 39 proc. visų sergančiųjų gripu ir ŪVKTI. Didžiausias sergamumas registruotas Kaune – 38,1 atvejo 10 000 gyventojų per savaitę.

NVSC specialistai primena, kad gripo sezonas dar tęsiasi, todėl nepamirškite saugoti save ir laikytis visų rekomenduojamų prevencinių priemonių:

• Rankų higiena. Plauti rankas su muilu rekomenduojama reguliariai, bet ypač – nusikosėjus ar nusičiaudėjus.

• Neplautomis rankomis neliesti akių, nosies ar burnos.

• Nuolat vėdinti patalpas.

• Vengti sąlyčio su sergančiais asmenimis.

• Stiprinti imunitetą, laikytis darbo ir poilsio režimo, būti fiziškai aktyviems.

Veiksmingiausia gripo ir jo pasekmių kontrolės priemonė yra kasmetinis senyvo amžiaus žmonių ir kitų rizikos grupių, bei su jais bendraujančių asmenų skiepijimas. Visais atvejais dėl sezoninio gripo skiepų rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA