Aplinkosaugininkai sučiupo neteisėtai medžiojusį asmenį | Kas vyksta Kaune

Aplinkosaugininkai sučiupo neteisėtai medžiojusį asmenį

Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė medžiotoją, kuris medžiojo neturėdamas tam teisės su nelegaliu medžiokliniu ginklu. Asmuo sulaikytas ir jam pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aplinkosaugininkai pagal turimą informaciją, kad medžiotojų klubo „Varnė“ medžioklės ploto vienete yra įrengtas nelegalus bokštelis ir gyvūnų jaukinimo vieta, atliko išsamų tyrimą.

Remiantis aplinkosaugininkų rinktais įrodymais ir kita svarbia informacija, asmuo buvo sulaikytas medžioklėje ir jam gresia bauda nuo 600 iki 1800 eurų, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.

„Pažeidėjas buvo sukonstravęs savadarbę medžioklei skirtą kėdę, iškeltą ant metalinės konstrukcijos, kad būtų patogiau stebėti laukinius gyvūnus. Taip pat per medžioklę asmuo turėjo nelegalų savadarbį graižtvinį medžioklinį ginklą su optiniu taikikliu, 3 šovinius ir naktinio matymo priedėlį prie optinio taikiklio“, – sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Darius Jurevičius.

Atlikus patikrinimą gyvenamojoje sodyboje rastas didelis kiekis nelegaliai laikomų šaudmenų ir savadarbis duslintuvas.

Aplinkosaugininkai informavo policijos pareigūnus, kurie sulaikė asmenį ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA