Iš muziejaus vagišiai išnešė gintaro ir sidabro dirbinius | Kas vyksta Kaune

Iš muziejaus vagišiai išnešė gintaro ir sidabro dirbinius

/ Skaitytojos Algitos nuotr.

Vagišiai įsisuko į Lietuvos liaudies buities muziejų, esantį Rumšiškėse. Išėmė namo langą jie išnešė visą gintaro ir sidabro ekspoziciją. Darbai svarbūs juos atlikusio vyro šeimai, ir jie tikisi tuos darbus surasti.

„Naktį iš liaudies buities muziejaus buvo pavogti autoriniai, vertingi gintaro ir kiti darbai“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė nukentėjusi moteris.

„Mano žiniomis darbai nebuvo apdrausti, buvo pavogti gintaro ir kiti panašūs dirbiniai, ekspozicija. Jie labai vertingi, daug metų daryti, visas mūsų tėvo pragyvenimas ir gyvenimo darbas. Vagišių užfiksuoti nepavyko, beda, kad muziejuje tiesiog nėra kamerų nei signalizacijos.

Nors yra sargai saugantys vartus, tačiau galima pateikti ir per daugiau vietų, kad ir per Kauno marias. Kolkas policijai buvo pranešta, vykdomas tyrimas, tačiau padėtų bet kokia informacija… galbūt buvo nunešta į lombardus, galbūt bandyta kažkur parduoti“, – šeimos vertybes tikisi susigrąžinti Algita.

Kauno apskr. vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, balandžio 22 d. 09.20 val. Kaišiadorių r., Rumšiškių mstl., pastebėta, kad iš muziejaus patalpų, išėmus medinio lango rėmą, pavogti įvairūs sidabro ir gintaro dirbiniai. Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA