Kauno „Žalgiris“ pateikė apeliaciją dėl Eurolygos skirtos baudos | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris“ pateikė apeliaciją dėl Eurolygos skirtos baudos sirgaliai baudai padengti surinko virš 6600 eurų

„Žalgiris“ – „Crvena zvezda“ / DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas pateikė apeliaciją dėl Eurolygos drausmės teisėjo sprendimo skirti baudą Lietuvos čempionams už įvykius balandžio 3 d. rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Praėjusią savaitę Eurolygos drausmės teisėjas „Žalgiriui“ skyrė 9000 eurų baudą už sirgalių veiksmus per 21-ojo turo rungtynes „Žalgirio“ arenoje, kurie prieštarauja Drausmės kodo 29.2 punktui. Šis punktas apibrėžia žmonių grupės elgesį, įžeidinėjimus ir pagarbos stoką.

Eurolygos drausmės teisėjas įvertino, kad kelis kartus skanduotos sirgalių skanduotės prasilenkė su sportine dvasia ir toks aistruolių elgesys peržengė ribas, nes panaudotos skanduotės yra nesuderinamos su geru elgesiu su svečių komanda.

Aistros per balandžio 3 d. rungtynes kilo, kai varžovų komandos startinis penketas skambant Eurolygos himnui nepaėmė į rankas prieš karą Ukrainoje nukreipto plakato su užrašu „Sustabdykite karą“.

Šį plakatą nuo karo Ukrainoje pradžios laikė visos „Žalgirio“ arenoje rungtyniavusios komandos. Tai žinodami „Crvena Zvezda“ atstovai kreipėsi į „Žalgirio“ klubą dar likus kelioms dienoms iki rungtynių ir informavo, kad nelaikys plakato su Ukrainos vėliavos spalvomis. Vietoje to buvo sutarta, kad Serbijos ekipos krepšininkai laikys neutralios spalvos prieš karą nukreiptus užrašus, tačiau galiausiai jie to nepadarė.

Būtent į šio fakto aplinkybių vertinimą ir apeliavo Kauno „Žalgiris“, pridėjęs ne vieną argumentą, kodėl nuo Rusijos agresijos kenčiančios Ukrainos palaikymas yra svarbus ir privalomas, o variantas – kad nė vienas klubas nelaikytų užrašo (kas anot sprendimo išprovokavo sirgalius) – nėra apskritai svarstytinas.

„Žalgirio“ klubas taip pat atkreipė Eurolygos dėmesį į balandžio 8 d. Belgrade vykusias Eurolygos rungtynes, kuriose „Crvena Zvezda“ aistruoliai atvirai pareiškė palaikymą Rusijai, vykdančiai genocidą Ukrainoje, o tribūnose plevėsavo prieš NATO ir Europos Sąjungą nukreiptos vėliavos.

„Nusprendėme teikti apeliaciją, nes Eurolygos drausmės teisėjo sprendime dėstomi teiginiai ir situacijos vertinimai argumentuojami neatsižvelgiant į faktų visumą, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Mums siūloma „nepolitikuoti“, kai Belgrade vykstančiose rungtynėse tos politikos būna dar daugiau. Sulaukėme ir laiškų, kuriuose teigiama, kad Serbija yra prieš karą Ukrainoje. Belgrade vyksiantis Eurolygos finalo ketverto turnyras yra puiki proga įrodyti, kad tai nėra tuščios kalbos. Tikiuosi, kad laiškus rašantys atsakingi asmenys padarys viską, kad prieš karą nukreiptos žinutės būtų matomos viso finalo ketverto Belgrade metu.“

Eurolygai paskelbus apie „Žalgiriui“ skiriamą baudą, „Žalgirio“ sirgalių grupuotė „Green White Boys“ išreiškė palaikymą klubui ir pasiryžo sutelkti sirgalius ir surinkti reikiamą sumą baudai padengti. Sirgaliai jungėsi prie akcijos išreikšdami palaikymą Ukrainai ir savo indėliu patvirtindami, kad veiksmai rungtynių metu buvo natūrali reakcija į serbų komandos gestą.

Per savaitę „Green White Boys“ surinko 6607 eurų sumą ir ją jau pervedė į klubo sąskaitą, o likusią dalį baudai susimokėti yra pasiryžę Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubo nariai.

„Labai didžiuojamės mūsų aistruolių palaikymu. Sirgalių susivienijimas ir bendras sprendimas padengti baudą demonstruoja taip reikalingą vienybę. Dėkojame tiek „Green White Boys“, sutelkusiems visus sirgalius, tiek „Žalgirio“ Garbės Klubui“, – sakė P.Motiejūnas.

Jei „Žalgirio“ pateikta apeliacija Eurolygai bus patenkinta ir bauda būtų panaikinta ar sumažinta, „Green White Boys“ prašymu likusi sumos dalis būtų pervesta paramą Ukrainai renkančiai organizacijai „Blue/Yellow“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA