Atnaujinta Šilainių sankryža toliau glumina vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Atnaujinta Šilainių sankryža toliau glumina vairuotojus

Prieš tris savaites portalą „Kas vyksta Kaune“ pasiekė skaitytojo pastebėjimas, kad neseniai sutvarkytoje Baltų pr., Rasytės ir J. Grušo gatvių sankryžoje buvo įrengti neteisingi ženklai, rodantys, kad vairuotojai per sankryžą gali važiuoti trimis juostomos, nors iš tikrųjų galima tik dviem. Tą kartą savivaldybė žadėjo, kad problema bus išspręsta. Tačiau, sprendžiant iš besitęsiančių vairuotojų skundų, atrodo, žadėti darbai nepajudėjo nė kiek.

Portalo grupėje šia tema kilo diskusijos, kada keli vartotojai pasidalino vaizdo įrašais iš šios Šilainiuose esančios sankryžos.

„Įdomu, kaip jums sankryža? Į kurią juostą turi įvažiuot vidurį važiuojančios mašinos? Nes man tai čia totali nesąmonė“, – teiravosi vaizdo medžiaga pasidalinęs kaunietis.

Komentuojantys žmonės stebėjosi tokiu kelio projektuotojų neapsižiūrėjimu, o vieni užsiminė, kad nors vietos gyventojai žino, kad šis kelio žymėjimas yra neteisingas, iš kitur atvykę vairuotojai gali to nepastebėti ir taip netyčia sukelti avariją.

„Taigi iš intuicijos važiuot reik. Čia Kaune kur dviejų juostų kelias ir tris padarom, iš vienos – dvi ir t.t. Žodžiu pagal situaciją – kad tik patogiau ir greičiau būtų. O čia akivaizdu – padaryta, kad kuo daugiau mašinų pravažiuotų per sankryžą, kol dega žalia“, – juokavo viena kaunietė.

„Man čia irgi kosmosas – ženklų nėra, „stop linija“ atvažiavus nuo „Taubučių“ tokioj vietoj, kad jai sustoji šviesoforas lieka šone, o priešais viršuje nekaba…“, – sankryža piktinosi kita moteris.

Tačiau netrūko ir tokių, kurie neįžvelgė problemos, teikdami, kad jei vairuotojas yra pastabus žymėjimas bėdų nesukels.

„Kas čia blogai? Pipec kokių žmonių yra kiaurų“, – priešinga nuomone dalinosi vyriškis.

O kitas vyras pastebėjo, kad ši vieta gali sukelti sunkumų „Regitros“ egzaminą laikantiems asmenims.

„Jei „Regitros“ maršrutas toje vietoje yra, noriu palinkėti sėkmės visiems laikantiems teises“, – galimą egzamino neišlaikymo scenarijų braižė vyras.

Primename, kad problemos su sankryžos žymėjimu buvo pastebėtos iš kart po rekonstrukcijos pabaigos. Tą kartą pasiskundus miestiečiams buvo planuojama, kad vietoje neužilgo turėjo atsirasti horizontalusis ženklinimas.

„Atšilus orams į gatves sugrįžta kelininkai, todėl jau artimiausiu metu atnaujintoje sankryžoje, taip pat prieš ją ir už jos, ant važiuojamosios kelio dalies bus atlikti horizontaliojo ženklinimo darbai“, – tada naujienų portalui teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA