Grupinės terapijos nauda – leidžia suprasti savo jausmus ir sulaukti palaikymo | Kas vyksta Kaune

Grupinės terapijos nauda – leidžia suprasti savo jausmus ir sulaukti palaikymo

Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Pasaulio sveikatos organizacijos statistika iliustruoja, jog apie ketvirtadalis europiečių kasmet susiduria su emocinės sveikatos problemomis – nerimu ar net depresija. Siekiant padėti psichologinius sunkumus išgyvenantiems kauniečiams, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia dalyvauti savitarpio pagalbos užsiėmimuose. Kassavaitiniai susitikimai organizuojami nemokamai, atskiroms tikslinėms grupėms – vyrams, moterims, paaugliams ir jaunimui.

„Individuali ir grupinė psichologinė pagalba yra labai svarbi stiprinant asmenų psichologinę bei emocinę gerovę, atsparumą, kuriant bendruomenės palaikymą. Įgyvendindamas Kauno miesto savižudybių prevencijos modelio priemones ir mažinant savižudybės riziką, Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja psichologinių grupių veiklas. Šiais metais renkamos vyrų, moterų ir jaunimo emocinės paramos ir savitarpio pagalbos grupės“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Gerda Kuzmarskienė.

Savitarpio pagalbos grupės, pasak savižudybių prevencijos modelio koordinatorės, psichologės Kristinos Navickienės, suteikia galimybę būti priimančiame, atvirame ir geranoriškame santykyje su kitais žmonėmis. Šio santykio pagalba atveriamos galimybės geriau patyrinėti savo paties patirtis: situacijas, išgyvenimus, jausmus, mintis ir elgesį.

„Grupinės terapijos metu suteikiama didesnė galimybė atpažinti savo reakcijas, elgesį ir išmokti jį reguliuoti taip, kad kasdieniniame gyvenime būtų galimybė veikti efektyviau. Psichologinės savitarpio pagalbos grupės yra efektyvus būdas, padedantis įveikti psichologines krizes, spręsti tarpasmeninių santykių problemas, keisti susiformavusias negatyvias nuostatas, elgesio modelius“, – sako K. Navickienė.

Savitarpio pagalbos grupės skirtos suprasti savo jausmus, sulaukti palaikymo ir paramos, suvokti, jog skirtingi žmonės turi panašius jausmus ir pasimokyti, kaip įveikti kilusius sunkumus.

Kviečia susitikti kartą per savaitę

Savitarpio pagalbos grupėse laukiami vyrai, moterys ir jaunimo atstovai, išgyvenantys psichologinę ar emocinę krizę, sunkiai mezgantys ir palaikantys ryšius, jaučiantys tuštumą, nerimą, liūdesį, prasmės nebuvimo jausmą, patyrę netektį ar susidūrę su mintimis apie savižudybę ir norintys dalyvauti grupiniuose susitikimuose. Kiekvienai iš šių grupių vyks po 10 užsiėmimų.

Pirmieji užsiėmimai organizuojami jau nuo gegužės pradžios ir vyks po vieną kartą per savaitę, susirinkus dalyvių grupei. Paaugliams ir jaunimui (16-29 m.)  planuojami užsiėmimai antradieniais nuo 18 val. adresu Perkūno al. 3A, 212A auditorijoje. Pirmasis grupės susitikimas planuojamas gegužės 3 d.

Moterų grupės užsiėmimai vyks kiekvieną pirmadienį nuo 17 val., adresu Drobės g. 27. Pirmas susitikimas planuojamas gegužės 2 d.

Vyrų grupės užsiėmimai vyks kiekvieną penktadienį nuo 18 val., adresu Drobės g. 27. Pirmas susitikimas planuojamas gegužės 6 d.

Užsiėmimai – nemokami, tačiau būtina registracija užpildžius formą, esančią ČIA.

Iškilus klausimams, galima kreiptis į Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro psichologę Kristiną Navickienę, darbo dienomis, telefonu 860381413 arba el. paštu: kristina.navickiene@kaunovsb.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA