Kaune netrukus nustos šilti radiatoriai | Kas vyksta Kaune

Kaune netrukus nustos šilti radiatoriai

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2022/04/20 18:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šildymo sezonas netrukus baigsis. Didžiųjų miestų savivaldybės akylai stebi oro temperatūrą – nors sostinė su uostamiesčiu dėl datos dar nenusprendė, Kaunas gesinti katilus žada kitos savaitės pradžioje.

Kaip naujienų portalui „Delfi“ trečiadienį sakė savivaldybių atstovai, Kaunas stabdyti šildymo sezoną žada kitą savaitę, o Vilnius ir Klaipėda kol kas konkrečių planų neturi, tačiau tikisi, kad šildymo sezonas nebus ilgesnis nei pernai.

„Jeigu artimiausiu metu pasikeistų orų prognozės ir pastebėtume atšalimą, galbūt pratęstume kiek ilgiau, bet pagal tai, ką matome šiandien, tikėtina, kitos savaitės pradžioje šildymo sezonas bus baigtas“, – nurodė Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

Primename, kad centralizuoto šildymo sezonas oficialiai stabdomas tris paras iš eilės vidutinei oro temperatūrai lauke viršijus 10 laipsnių.

Namo bendruomenė bet kada gali pati nuspręsti užsukti šildymą, jeigu su tuo sutinka 50 proc. ir dar vienas gyventojas. Analogiškai, esant daugumos pritarimui, namas gali būti šildomas ir pabaigus sezoną. Apie tokį sprendimą daugiabučio administratorius turi informuoti šilumos tiekėją.

Detalią Kauno orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA