Sezonas atidarytas: Nemuno žiede kriokė „Porsche“ ir svilo paaukotas „Opel“ | Kas vyksta Kaune

Sezonas atidarytas: Nemuno žiede kriokė „Porsche“ ir svilo paaukotas „Opel“

J. Lengvino nuotr.

Praėjusį šeštadienį, Velykų išvakarėse, „Porsche“ automobilių entuziastus vienijančios bendruomenės nariai su šeimomis susirinko į Nemuno žiedo trasą ir džiaugsmingai atidarė šiltąjį metų sezoną „Febi Speedfest.lt“ renginyje. Organizatoriai dar prieš renginį žadėjo, kad dalyvių bei žiūrovų lauks pramogos ne tik trasoje, bet ir šalia jos. Atvykusieji galėjo dalyvauti gražiausio margučio rinkimuose, gyvai stebėti automobilio gesinimo operaciją ar pasiklausyti medikų instrukcijų bei pasakojimų kaip elgtis nutikus nelaimei.

Kaip pranešime žiniasklaidai cituojamas vienas renginio organizatorių Vytis Šliažas, nors bendruomenę sudaro „Porsche“ automobilių entuziastai, visi renginiai yra orientuoti į laiką kartu su šeima: „Mes patys puikiai suprantame, kad daugelis automobilių mėgėjams skirtų renginių apsiriboja veiklomis su automobiliais, bet tuomet lieka nuskriausta šeima – jai tenka ieškoti kitų pramogų, kol šeimos „lenktynininkas“ pabus savo bendruomenėje. Matydami tai stengiamės, kad mūsų renginiuose gerai laiką praleistų ir antros pusės, ir vaikai.“

Tradicija tapo ir tai, kad į kiekvieną renginį organizatoriai pasikviečia vaikus iš įvairių įstaigų bei pavėžina juos lenktynių trasoje – šį kartą trasą aplankė vaikai iš Krikščioniškųjų vaikų globos namų Vilniuje. Organizatoriai sutaria, kad tai vienas svarbiausių kiekvieno renginio aspektų – džiaugsmas vaikų veiduose patyrus sportinio automobilio teikiamą adrenaliną ir emocijas atperka bet kokius vargus organizuojant renginį.

Tarp pramogų – edukacija rimtomis temomis

Visos dienos metu dalyviai galėjo sukti ratus lenktynių trasoje, o popiet įvyko „Telko Castrol LeMans“ slalomo varžybos, kuriose pirmąją vietą užėmė bei pereinančią taurę iki kitų lenktynių gavo Edgar Ziminskij, antrą vietą užėmė Tadas Žinys, trečią – Vilius Šukys. Tai kitokios varžybos nei įprasta – čia tenka ir bėgti, ir važiuoti atbulomis, tad vien gebėjimas greitai apvažiuoti kuoliukus dar nereiškia užtikrintos pergalės.

Prieš slalomą dalyviai stebėjo Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vykdytą automobilio gelbėjimo operaciją. Šiam tikslui organizatoriai parūpino utilizuoti skirtą automobilį, o ugniagesiai ne tik pademonstravo, kaip vykdoma tokia operacija, bet ir atsakė į žiūrovų klausimus bei išdėstė pagrindinius principus, kurių reikia laikytis pamačius degantį automobilį. Taip pat visi galėjo pasimokyti naudotis gesintuvu – specialistai tam paruošė specialią ugniavietę ir dalijosi patarimais.

Šalia parodomosios gelbėjimo operacijos buvo ir Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties medikų komanda, kuri taip pat dalinosi patarimais, kaip reikėtų elgtis atsidūrus nelaimės vietoje. Vienas populiariausių įtaisų, kuriuo naudotis norėjo išmokti daugelis – plačiai viešoje erdvėje prieš kurį laiką aptartas turniketas.

Medikai papasakojo, kaip juo reikia naudotis ir paminėjo, kad šis įtaisas leidžia pratęsti nukentėjusiojo pristatymo į gydymo įstaigą laiką iki dviejų valandų. Tiesa, bandę juo naudotis neslėpė, kad teisingai naudojant turniketą neišvengsi skausmo ir nemalonių pojūčių.

Rekordas tam, kad atkreiptų dėmesį

Vis didėjant „Porsche“ mėgėjų bendruomenei organizatoriai sugalvojo užfiksuoti naują rekordą – daugiausiai vieno gamintojo sportinių automobilių žiedinėje trasoje.

„Vienintelė Lietuvoje esanti lenktynių trasa tikrai nėra puikiausios būklės, tad šiuo rekordu norėjome pasidžiaugti gausiu savo bičiulių būriu ir tuo pačiu atkreipti atsakingų institucijų dėmesį į tai, kad trasos reikia ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir paprastiems žmonėms. Tai vieta, kur žmonės tobulina savo vairavimo įgūdžius, gerai leidžia laiką, stiprina tarpusavio ryšius bei užmezga naujus. Tai Lietuvos benzingalvių pagrindinė vieta, kurią norime matyti dar ilgai gyvuojančią ir prižiūrėtą“, – kalbėjo vienas iš organizatorių Vytas Bilinskas.

Rekordo fiksavimo metu trasoje vienu metu važiavo 37 „Porsche“ automobiliai. Visa faktą įrodanti vaizdo medžiaga ir dokumentai greitu metu bus perduoti „Rekordų akademijai“, kad šis pasiekimas būtų įregistruotas oficialiai.

Organizatoriai draugiškai kviečia kitų automobilių gamintojų entuziastų klubus siekti pagerinti šį rekordą ir sako, kad tai galėtų tapti gražiu ir draugišku automobilistų bendruomenės žaidimu. Artimiausias „Febi Speedfest.lt“ renginys Nemuno žiedo trasoje vyks liepos 23 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA