Užsieniečių drama Kaune: dukrą išgelbėjo mikliai susigaudžiusi mama | Kas vyksta Kaune

Užsieniečių drama Kaune: dukrą išgelbėjo mikliai susigaudžiusi mama

Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimos psichologinės, fizinės bei seksualinės prievartos prieš Kazachstano pilietę. Įtarimai pareikšti su mergina Lietuvoje gyvenusiam švedui.

Kaip nurodoma LR generalinės prokuratūros pranešime, ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovauja Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Bylos duomenimis, šių metų kovo pabaigoje į vieną Kauno ligoninę pristatyta Kazachstano pilietė. Mergina teigė, kad maždaug nuo vasario mėnesio patyrė ilgalaikę psichologinę, fizinę bei seksualinę prievartą. Ji Lietuvoje gyveno su Švedijos pilietybę turinčiu vyru.

Neapsikentusi jo smurto, mergina pabėgo į viešbutį. Iš ten ji paskambino mamai ir papasakojo apie situaciją, kurioje atsidūrė. Supratusi, kad dukrai reikia skubios specialistų pagalbos, motina į jos buvimo vietą iškvietė greitosios pagalbos medikus.

Kai mergina buvo pristatyta į ligoninę, apie įvykį ir merginos būseną medikai pranešė policijos pareigūnams. Kazachstano pilietei pagalbą suteikė ne tik operatyviai sureagavę policijos pareigūnai, bet ir Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centras, kuris pasirūpino merginos psichologine būsena.

„Labai svarbu kalbėti apie tokius atvejus, kad nukentėjusiųjų nuo įvairių prievartos formų būtų kuo mažiau. Kiekvienas turime išmokti pamatyti ir pajausti panašius atvejus, kad galėtume apsaugoti šalia esantį, kuris galbūt kenčia“, – pranešime cituojamas Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies ir dokumentų paėmimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA