Kaune nuteista siuntos gavėjos parašą suklastojusi paštininkė | Kas vyksta Kaune

Kaune nuteista siuntos gavėjos parašą suklastojusi paštininkė papildyta

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Už parašo klastojimą 66 metų T. T. Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai vakar skyrė galutinę 1700,00 Eur baudą. Prokurorui pasiūlius, baudžiamoji byla baigta priėmus teismo baudžiamąjį įsakymą.

Teismas nustatė, kad T.T., eidama AB „Lietuvos paštas“ laiškininkės pareigas ir atvykdama nurodytu adresu ir įteikdama gavėjui siuntą, ji ant AB „Lietuvos paštas“ siuntos įteikimo pranešimo, registruoto nukentėjusiajai, suklastojo jos parašą ir tokiu būdu patvirtino, kad nukentėjusiajai 2021 m. lapkričio 17 d., 07.50.14 val. buvo įteikta registruota siunta.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausta kaip įtariamoji T.T. kaltę pripažino ir parodė, jog pažįsta nukentėjusiąją, jos yra susitarę, kai jos nėra namuose, siuntas palikti pašto dėžutėje, rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime žiniasklaidai.

2021 m. lapkričio 17 d. atnešus registruotą siuntą nukentėjusiajai, pastarosios nebuvo namuose, todėl voką ji įmetė į pašto dėžutę, o tuomet savo planšetiniame kompiuteryje, kuris išduotas darbo tikslais, pažymėjo, kad įteikta registruota siunta. Taip pat, planšetiniame kompiuteryje ant siuntos įteikimo pranešimo pasirašė nukentėjusiosios vardu.

Nukentėjusioji ikiteisminio tyrimo metu teigė, kad jokio registruoto laiško ar pranešimo atvykti į paštą atsiimti laiško negavo, jai niekas jo asmeniškai neįteikė. Dėl to mano, kad pašte galėjo būti suklastotas jos parašas ir tokiu būdu buvo neteisėtai parduota šeimos nariui priklausanti buto dalis.

Nurodė, kad ji nepažįsta jokios paštininkės T. T. bei jokių sandorių raštu ar žodžiu nėra sudariusi nei su ja, nei su kitomis paštininkėmis. Jeigu būtų gavusi nurodyta tvarka iš notarės pranešimą apie buto pardavimą, būtų bandžiusi išsipirkti dalį iš savo šeimos nario.

Šiuo atveju neturėjo tokios galimybės, dėl tos priežasties jaučiasi nukentėjusi, nes buto dalis buvo parduota nepažįstamam žmogui ir jai nežinant.

Skiriant bausmę T. T., teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas vienas nesunkus nusikaltimas. Teisiama pirmą kartą, administracine tvarka nebausta, yra vyresnio amžiaus, našlė. Paskirta 2550 Eur bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė 1700 Eur bauda.

Pažymėtina, kad už šį nusikaltimą gali būti skiriama bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

T. T., nesutikdama su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuo dokumento gavimo dienos turi teisę pateikti prašymą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams reikalaudamas surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Papildyta 14.14 val.

Į situaciją sureagavęs „Lietuvos pašto” Saugos ir prevencijos departamento vadovas Andrius Varnelis naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad veiklos skaidrumui bei antikorupcijai įmonėje skiriamas itin didelis dėmesys.

„Turime daugybę prevencijos priemonių, kurios leidžia apsisaugoti nuo netinkamo darbuotojų ar partnerių elgesio. Į vagystę ar bet kokį kitą teisinį pažeidimą įmonėje žiūrime labai griežtai, jų netoleruojame. Tokie atvejai nėra dažni, o kai su jais susiduriame, visada imamės atitinkamų priemonių – bendradarbiaujame su teisėsaugos pareigūnais”, – teigė A. Varnelis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA