Iš pagrindų atsinaujino Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius | Kas vyksta Kaune

Iš pagrindų atsinaujino Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius

Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius / R. Tenio nuotr.

Toliau gražėja pagrindinės miesto sveikatos priežiūros paslaugų teikėjos – Kauno miesto poliklinikos (KMP) patalpos. Prieš šv. Velykas po remonto oficialiai pacientams atvertas Kalniečių padalinio Šeimos sveikatos priežiūros skyrius.

Modernios patalpos įkvepia sveikatai

Beveik metus trukęs kapitalinis buvusios Kalniečių poliklinikos pastato antrojo aukšto remontas pagaliau baigtas. Kapitaliai suremontavus virš 1000 kv. metrų patalpų, čia įrengta modernus Šeimos sveikatos priežiūros skyrius, kuriame nuo šiol dirba šio padalinio šeimos gydytojai ir slaugytojos.

Modernūs kabinetai aprūpinti naujausiais baldais, visose patalpose veikia modernios oro vėdinimo ir kondicionavimo sistemos, medicinos personalui įrengti persirengimo ir poilsio kambariai, virtuvėlė.

„Labai pagerėjo bendra emocinė atmosfera. Tiek gydytojai, tiek pacientai labai džiaugiasi, ateina padėkoti, kad tvarkomės, judame į priekį. Tikrai nežadame sustoti, norime tapti ne tik patraukliausia mieste, bet ir inovatyviausia, daugiausiai naujovių diegiančia pirminės sveikatos priežiūros įstaiga“, – sako Kalniečių padalinio vadovė gyd. Iveta Dubrova.

Diegiama nauja aptarnavimo sistema

Pasak I. Dubrovos, Kalniečių padalinio Šeimos sveikatos priežiūros skyriuje atsinaujino ne tik patalpos, bet ir įdiegta nauja pacientų priežiūros sistema, kuriai vystyti remonto metu specialiai pritaikytos kabinetų patalpos. Jei anksčiau viename kabinete dirbo šeimos gydytojai kartu su slaugytojomis, tai įdiegus naujus principus, slaugytojos dirba atskiruose, šalia šeimos gydytojo įrengtuose kabinetuose.

Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius / R. Tenio nuotr.

Tad atėję į konsultaciją paskirtu laiku, pirmiausiai ligoniai gauna pirminę pagalbą – jiems pamatuojamas kraujospūdis, išsiaiškinama vizito tema, sutvarkomi dokumentai, toliau pacientas nukreipiamas pas šeimos gydytoją, kuris suteikia reikalingą konsultaciją.

„Įvedus šią sistemą, pacientai gauna ne tik daugiau dėmesio, bet ir aukštesnio lygio konsultaciją. Efektyviau išnaudojamas tiek šeimos gydytojo, tiek slaugytojo darbo laikas. Taip pat į procesą vis aktyviau įjungiame registratūros darbuotojus, kurie perima dalį slaugytojų darbo – susisiekia su pacientais, aiškinasi jų poreikius, atlieka registraciją tiek tyrimams, tiek pas konsultuojančius gydytojus“, – sako I. Dubrova.

I. Dubrovos įsitikinimu, teikiamų paslaugų kokybę jau įvertino ne tik pacientai, bet ir tikslingiau savo laiką galintys išnaudoti darbuotojai. Vadovė neabejoja, kad tai prisidės prie didesnės medicinos personalo motyvacijos ir pasitenkinimo savo darbu.

Naujovės bus diegiamos toliau

„Džiugina entuziazmas ir užsidegimas, su kuriuo naujovių ėmėsi Kalniečių padalinio skyrių vadovai. Stebime, kad ši nauja įdiegta sistema jau duoda gerus rezultatus, nes medicinos personalui nebereikia daryti darbų, kurį gali atlikti darbuotojai be specialaus medicininio išsilavinimo. Tai ateityje padės spręsti rinkoje prognozuojamą medicinos personalo trūkumą – mes iš anksto būsime pasirūpinę, kad medicinos darbuotojai dirbtų kuo efektyviau“, – sako Kauno miesto poliklinikos direktorius Paulius Kibiša.

Pasak P. Kibišos, artimiausiu metu planuojama šią sistemą, kaip gerąją praktiką, perkelti į Centro padalinį, tačiau tam reikės paruošti tinkamas patalpas. Planuojama išnaudoti ištuštėjusį pastatą A. Mickevičiaus gatvėje. „Džiaugiamės, kad mūsų idėjas palaiko miesto savivaldybė, pavyksta rasti efektyvius sprendimus, kurie leidžia iš esmės gerinti paslaugų teikimą“, – sako Kauno miesto poliklinikos direktorius.

Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius / R. Tenio nuotr.

Džiugina besikeičiantis KMP veidas

„Labai skatiname ir palaikome naujoves, kurias diegia KMP. Nors Kauną, kaip ir visą valstybę, purto iššūkis po iššūkio – tik išgyvenome pandemiją, šiuo metu priimame Kaune karo pabėgėlius, kuriems teikiamos ir medicinos paslaugos. Kauno miesto poliklinika nuolat ne tik gelbėja savivaldybei, bet ir patys stengiasi tobulinti sveikatos paslaugų teikimo procesus, atnaujina patalpas, neabejojame, kad per šį laiką tapo rimtais konkurentais privačioms medicinos įstaigoms“, – sako Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.

Pasak savivaldybės atstovės, prieš tai savarankiškai veikusių atskirų miesto poliklinikų sujungimas į bendrą sistemą labai pasiteisino ir jau duoda svarius rezultatus. „Kadangi šiuo metu viskas yra sukoncentruota vienose rankose, tai visi padaliniai atsinaujina pagal bendrą sistemą, kas prideda svorio tiek įvaizdžiui, tiek kauniečių pasitenkinimui mieste teikiamomis pirminės sveikatos priežiūros paslaugomis“, – įsitikinusi E. Andriuškienė.

Sienas papuošė dailės kūriniai

Kauno miesto poliklinikos direktoriaus P. Kibiša manymu, moderni ir tvari organizacija turi vystytis tolygiai. Kaip ir kiekvienoje sėkmingoje įmonėje, viskas turi vystytis nuosekliai – pacientams gerėti aptarnavimo ir sveikatos paslaugų kokybė, darbuotojams turi būti sudaromos geros darbo sąlygos, apmokėjimas, kuriama palanki darbo ir bendravimo atmosfera.

„Patalpų atnaujinimas taip pat svarbus žingsnis, nes tikrai pacientams sunku patikėti, kad nerenovuotose patalpose gali dirbti aukštos kvalifikacijos specialistai. Galų gale specialistams taip pat reikalingos tinkamos darbo sąlygos. Džiaugiamės, kad visa poliklinikos sistema tampa vis patrauklesnė pritraukiant naujus specialistus ir pacientus“, – sako P. Kibiša.

Kauno miesto poliklinikos Kalniečių Šeimos sveikatos priežiūros skyrius / R. Tenio nuotr.

Kad arčiausiai miestiečių esanti sveikatos įstaiga – tai ne tik sterilūs kabinetai ir medikai baltais chalatais, o visų pirma, rūpestis ir dėmesys kiekvienam čia besilankančiam asmeniui, rodo ir netikėta atnaujintų patalpų detalė. Renovuoto Šeimos sveikatos paslaugų skyriaus sienas atidarymo proga papuošė Kauno dailės gimnazijos septintokų ir III, IV gimnazijos klasių mokinių kūrybinių darbų paroda, kuri džiugina tiek pacientų, tiek medikų akį.

„Labai gražiai atsinaujino viskas. Ir dar tokią parodą pakabino, nesu mačiusi jokioje gydymo įstaigoje tokių dalykų“, – stebisi 90 metų gegužę švęsianti neseniai Kalniečių padalinio paciente tapusi kaunietė Filomena. Jai kabinetą pas šeimos gydytoją pokalbio metu parodžiusi Kalniečių padalinio vadovė gyd. I. Dubrova šypsosi, kad atsinaujinęs skyrius laukia tiek naujų, tiek sugrįžtančių buvusių pacientų. „Laukiame visų“, – sako gydytoja.

Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinys įsikūręs Savanorių pr. Telefonas pasiteiravimui (8 37) 401 422. Daugiau apie Kauno miesto polikliniką skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA