Čiuožėja iš Kauno – pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo čempionato finale | Kas vyksta Kaune

Čiuožėja iš Kauno – pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo čempionato finale

Jogailė Aglinskytė / LČF nuotr.

Vakar Taline pasibaigė 2022 metų pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame tarp 43 dailiojo čiuožimo atstovių varžėsi ir Lietuvos atstovė šešiolikmetė Jogailė Aglinskytė. Kauno sporto mokykloje „Startas“ Dmitrijaus Kozlovo treniruojama jaunoji čiuožėja pateko į pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo čempionato finalą.

Kaip rašoma Lietuvos čiuožimo federacijos pranešime žiniasklaidai, po puikiai ir be klaidų atliktos trumposios programos J. Aglinskytė užėmė 23 vietą, surinkdama 51,76 taško, ir pateko į finalą, kuriame varžėsi 24 sportininkės.

Pažymėtina, kad šią programą sportininkei statė šokėjai ant ledo Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius. J. Aglinskytės be galo muzikaliai atliktas pasirodymas neliko nepastebėtas ir pagal programos komponentus ji užėmė 13-tą vietą tarp 43 čiuožėjų.

Prieš išvykdamas į savo treniruočių bazę Monrealyje (Kanada) šokėjas ant ledo S. Ambrulevičius labai padėjo jaunajai čiuožėjai pasiruošti šiam čempionatui.

Laisvosios programos 6 min apšilimo metu, sportininkė puikiai atliko visus šuolius, tačiau varžybų metu tris kartus kritusi prarado daug taškų ir bendroje įskaitoje J. Aglinskytė liko 24-ta.

Džiugu, kad patekdama į finalą, J. Aglinskytė iškovojo galimybę Lietuvos atstovams ateinantį sezoną dalyvauti net penkiuose pasaulio jaunimo Grand Prix etapuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA