Prekybos tinklai skelbia, kaip dirbs per Velykas: bus budinčių parduotuvių | Kas vyksta Kaune

Prekybos tinklai skelbia, kaip dirbs per Velykas: bus budinčių parduotuvių

delfi.lt / Raminta Rakauskė 2022/04/16 18:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šventinį Velykų sekmadienį beveik visos parduotuvės užvers savo duris, o apsipirkti lankytojus kvies tik keletas budinčių „Rimi“ tinklo parduotuvių. Antrąją Velykų dieną parduotuvės dirbs įprastai.

Dirbs budinčios parduotuvės

Šventinį Velykų savaitgalį keisis prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvių darbo laikas.

Buvo teigiama, kad Velykų sekmadienį dauguma „Rimi“ parduotuvių nedirbs, o veikiančiųjų darbo laikas sutrumpės – jos pirkėjų lauks nuo 10 iki 18 valandos. Pirmadienį, nuo balandžio 18 d., visos tinklo parduotuvės jau dirbs įprastu režimu.

Nors keletą metų iš eilės pirmąją Velykų dieną visos „Rimi“ parduotuvės nedirbo, šiemet nuspręsta dalį jų palikti atviras pirkėjams.

„Atlaisvėjus pandemijos apribojimams, daugiau žmonių šventes saugiai leis didesnėje šeimos apsuptyje, tad ir šventinis stalas šiemet bus gausesnis.

Per Velykas norime palikti galimybę patogiai įsigyti trūkstamų ingredientų patiekalams ar tiesiog apsipirkti būsimai savaitei. Be to, kai kurie Lietuvos gyventojai Velykas švenčia kitu metu, tad jiems taip pat svarbu turėti galimybių įsigyti reikalingų prekių“, – sakė „Rimi Lietuva“ prekybos centrų valdymo vadovė Irina Miklienė.

Anot jos, balandžio 16 d., šeštadienį „Rimi“ parduotuvės veiks įprastu grafiku. Velykų sekmadienį, balandžio 17 d., dauguma tinklo parduotuvių bus uždarytos, tačiau dešimtyje didžiausių miestų ir kurortuose pirkėjų lauks 18 veikiančių „Rimi“ parduotuvių. Šios parduotuvės pirkėjų lauks nuo 10 val. iki 18 val.

Vilniuje dirbs 7 „Rimi“ parduotuvės: Pilaitėje, Vydūno g. 4; Jeruzalėje, Jeruzalės g. 4; Naujojoje Vilnioje, Šiaurės g. 37; Užupyje, Zarasų g. 5A; Lazdynuose, Architektų g. 19; Naujamiestyje, Kedrų g. 4; Žirmūnuose, Žirmūnų g. 64.

Kaune dirbs 3 parduotuvės: prekybos centre „Savas“, autobusų stotyje ir Baltijos gatvėje. Po vieną „Rimi“ parduotuvę taip pat dirbs Klaipėdoje (PC „Arena“), Šiauliuose (Gegužių g.), Panevėžyje (Klaipėdos g.), Alytuje (Naujoji g.), Mažeikiuose (Žemaitijos g.), Ukmergėje (Vytauto g.), Telšiuose (Plungės g.) ir Palangoje (Malūno g.).

„Lidl“ per Velykas nedirbs

„Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė sakė, kad parduotuvė pirmąją Velykų dieną tradiciškai nedirbs.

„Turime tradiciją, jog per didžiąsias metų šventes „Lidl“ parduotuvės nedirba, tad ir šiemet pirmąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės nedirbs.

Toks sprendimas priimamas jau penktus metus iš eilės, kad visi darbuotojai šventes galėtų praleisti su savo šeimos nariais.

Antrąją Velykų dieną visos „Lidl“ parduotuvės darbą pradės nuo 8 val. ir dirbs įprastu darbo laiku“, – sakė ji.

Keisis „Norfa“ darbo laikas

„Norfa“ atstovas Darius Ryliškis patikino, kad pokyčių laukia ir „Norfos“ prekybos tinkluose. Pasak jo, prekybos tinklas Velykų sekmadienį nedirbs, o šeštadienį dirbs iki 20 val., pirmadienį – nuo 9 val.

„Norfos mažmenos“ vadovybė įsitikinusi, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės“.

Jau kelerius metus ne tik per Velykas, bet ir pirmąją Kalėdų, taip pat Naujųjų metų dieną „Norfa“ parduotuvės iš viso nedirbo“, – teigė jis.

Atstovas teigė, kad pasak „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininko Dainiaus Dundulio, kai kurie darbo laiko apribojimai yra reikalingi, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų.

„Iki“ pirmąją Velykų dieną nedirbs

Velykų sekmadienį taip pat nedirbs ir „Iki“ tinklo parduotuvės. Antrąją Velykų dieną, pirmadienį, jos dirbs įprastu grafiku.

„Per didžiąsias metų šventes norime suteikti darbuotojams galimybę pailsėti ir praleisti laiką su šeima, todėl Velykų sekmadienį mūsų tinklo parduotuvės nedirbs.

Pirkėjų patogumui, tiek šeštadienį prieš Velykas, tiek antrąją Velykų dieną parduotuvės dirbs kaip įprasta“, – sakė prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Maxima“ kviečia planuotis iš anksto

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė taip pat patikino, kad pirkėjai į parduotuves galės grįžti antrąją Velykų dieną, nes pirmąją prekybos tinklas nedirbs.

„Mūsų parduotuvių darbuotojai jau trečius metus pirmąją Velykų dieną ilsėsis. Balandžio 17 d., sekmadienį, visoje šalyje „Maximos“ parduotuvės nedirbs.

Tuo metu pirmadienį, antrąją šv. Velykų dieną, parduotuvės dirbs kaip įprastai.

Pirkėjus kviečiame kuo anksčiau pradėti planuoti šventinius apsipirkimus, kad šv. Velykoms visi pasiruoštume ir patogiai, ir saugiai, t.y. nesibūriuodami parduotuvėse“, – sakė ji.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA