Serbai atšovė P. Motiejūnui: apkaltino veidmainyste ir sporto politizavimu | Kas vyksta Kaune

Serbai atšovė P. Motiejūnui: apkaltino veidmainyste ir sporto politizavimu

delfi.lt 2022/04/16 16:29
R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno pasisakymas, kad dėl Serbijos pozicijos karo Ukrainoje atžvilgiu Belgradas nėra tinkama vieta Eurolygos finalo ketverto varžyboms neliko nepastebėtas.

Šeštadienį Belgrado finalo ketverto organizacinio komiteto prezidentas Goranas Šašičius pateikė savo atsakymą, kuriame apkaltino „Žalgirio“ vadovą veidmainyste, siekimu nesėkmingą sezoną paversti politine kampanija ir paragino nepainioti sporto ir politikos.

Serbų laiškas:

„Atviras laiškas mano draugui Pauliui Motiejūnui,

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, kurį, priešingai nei jūs, mes serbai, matėme, o jums, tikiuosi, jo pamatyti niekada neteks, norėčiau pateikti jums keletą atsakymų.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, Eurolygos magistrantūros programą atvežiau į Vytauto Didžiojo universitetą.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, dirbdamas Eurolygos organizacijoje visada keldavau klausimą, kada finalo ketvertas bus surengtas „Žalgirio“ arenoje.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, visada sakiau, kad „Žalgiris“ yra vienas geriausiai organizuotų klubų „Turkish Airlines“ Eurolygoje.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, matau, kad pralaimėjimų kupiną savo sezoną pavertėte politine kampanija.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, aš visada buvau prieš politikos maišymą su sportu, nes politika skiria, o sportas vienija.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nepamenu, kad jūs būtumėte parodę tokį solidarumą, kai mano šalį 1999 m. bombardavo NATO, nei kai NATO įsiveržė į Libiją, Iraką, Afganistaną ir dar kelias dešimtis šalių.

Kaip serbas, žvelgdami į platesnį karo vaizdą, žinau, ką reiškia sankcijos, hiperinfliacija, milijonai pabėgėlių ir karo sugriauti miestai.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nesuprantu jūsų veidmainystės, kad rungtynėse su Serbijos klubu elgėtės taip, lyg norėtumėte nusiųsti prieš karą nukreiptą žinutę, bet jūsų sirgaliai tuo pat metu mojavo NATO vėliava Serbijos klubui. Ar galiu jūsų paklausti, kurią žinią norite perteikti, taikos ar karo?

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, pamačiau, kad jūs ir jūsų apsauga išvijote serbų sirgalius ne tik iš savo arenos, bet ir iš jūsų gražios šalies.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, prisimenu, kad jūsų „Žalgirio“ Kauno sirgaliai visada buvo pagarbiai vertinami, kai tik atvykdavo pasižiūrėti jūsų rungtynių Belgrade.

Kaip serbas, žvelgdami į platesnį karo vaizdą, galiu paskyti, kad mes neseniai Belgrado „Stark“ arenoje surengėme uždarų patalpų lengvosios atletikos pasaulio čempionatą, o mūsų sirgaliai palaikė visus sportininkus, nepaisant jų tautybės.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, prisimenu, kaip jūsų gerbėjams patiko 2018 m. Eurolygos finalo ketvertas Belgrade. Jei neprisimenate, galėčiau atsiųsti jums daugybę vaizdo įrašų, įrodančių, kad esu teisus.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, nesutinku, kad Belgradas nėra tinkama vieta Eurolygos finalo ketvertui ir tikiu visiškai priešingai, kad ir šį kartą visi sirgaliai, o ypač atvykę iš Lietuvos, bus dar labiau sužavėti, nes visi gerbėjai du metus laukė akimirkos, kad pagaliau vėl galėtų mėgautis ATSIDAVIMU. Turėtumėte savęs paklausti, ar jaučiate ATSIDAVIMĄ, o gal visgi jaučiate karą? Galiausiai, norėčiau pasakyti, kad visi žmonės, kurie nematė karo, jo prašo, o visi, kurie matė karą, nenori jo daugiau matyti.

Kaip serbas, žvelgdamas į platesnį karo vaizdą, galiu pasakyti, kad mes, serbai, nenorime matyti karo nei vienoje šios planetos šalyje. Meilė, ramybė ir laimė yra tai, dėl ko mes gyvename.

Su meile iš Belgrado.“

Eurolygos finalo ketvertas Belgrade planuojamas gegužės 19-21 dienomis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA