Idėjos ilgajam savaitgaliui: interaktyvios svetainės ir aplikacijos kelionėms Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Idėjos ilgajam savaitgaliui: interaktyvios svetainės ir aplikacijos kelionėms Lietuvoje

delfi.lt 2022/04/15 14:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jeigu nusprendėte pasimėgauti saulėtomis dienomis lauke, atraskite gražiausias Lietuvos vietas ir dar nematytus maršrutus. Išmaniuosiuose veikiančios interaktyvios kelionių svetainės ir programėlės taps nepamainomu pagalbininku – jose galima rasti daugybę idėjų, kur nukeliauti.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pranešime žiniasklaidai dalijasi kelionių Lietuvoje svetainėmis ir aplikacijomis, kurios tiks išvykoms tiek automobiliu, tiek pėsčiomis, dviračiu ar riedučiais. Pasak eksperto, šie išmanūs įrankiai veikia lyg virtualus gidas – siūlo geriausius maršrutus, skaičiuoja žingsnius ir pateikia informaciją apie žymiausius objektus.

Kelionių maršrutai internete

„Pamatyklietuvoje.lt“ – turizmo paslaugų svetainėje galima rinktis keliones įvairiuose Lietuvos miestuose pagal norimą regioną, laiką, kelionės tipą, transportą ir atstumą. Interaktyvus žemėlapis rodo lankytinus objektus, pramogas, maitinimo ir apgyvendinimo vietas. Portale siūlomi ne tik kelionių maršrutai, bet ir patyrusių keliautojų pasakojimai bei jų rekomendacijos. Čia galima išsaugoti labiausiai patikusias vietas ir objektus bei pasižymėti tuos, kuriuos jau pavyko aplankyti. Tarp populiariausių maršrutų svetainėje rasite įvairiausių pasiūlymų nuo gražiausių fontanų Lietuvoje dešimtuko iki įdomiausių Lietuvos muziejų, tad kelionėms idėjų tikrai nepritrūks.

„lithuania.travel.lt“ – svetainėje esantis interaktyvus Lietuvos žemėlapis suteikia daug naudingos informacijos apie tai, ką galima veikti įvairiuose regionuose, ką verta paragauti ir kur apsistoti. Čia galima rasti įvairių rekomendacijų nuo architektūros objektų, renginių iki mažiausiai lankytinų vietų bei modernaus meno objektų.

„nesedeknamuose.lt“ – ši svetainė puikiai tiks mėgstantiems žygius gamtoje. Čia pateikiami įvairiuose rajonuose esantys pažintiniai takai su tiksliomis koordinatėmis, atstumu ir planuojama trukme. Kai kurie iš maršrutų aprašomi detaliau, tad žygio metu galima susipažinti su vietinėmis legendomis ir įsimintiniausiais objektais. Geriausią patirtį keliautojams užtikrins aiškios instrukcijos, kaip nuvykti į vietą, kokia maršruto danga, tako ženklinimai ir poilsio vietos jų laukia.

Programėlės – virtualūs gidai

„Day Trip“ – interaktyvi Lietuvos turizmo programėlė, kuri veikia kaip elektroninis kelionių gidas. Čia rasite įspūdingiausius šalies kultūros ir gamtos paveldo objektus bei kelionių maršrutus lietuvių ir anglų kalbomis. Informacija čia patiekiama tiek tekstine išraiška, tiek ir audio gido pavidalu, kiekvienas objektas turi nuotraukų galeriją. Programėlės technologijos padeda planuoti savo keliones – pasirinkus kelionės datą, norimą aplankyti miestą arba rajoną ir objekto tipą, aplikacija pateikia pasiūlymų, kur verta nuvykti. Čia galima susikurti savo asmeninę paskyrą, kuri susieta su tokiu pačiu principu veikiančia internetine svetaine www.daytrip.lt. Tokiu būdu galima keliones planuoti įvairiuose įrenginiuose.

„Lietuvos gamta“ („Lithuanian Nature“) – mėgstantiems laiką leisti gamtoje ši aplikacija bus itin naudinga. Čia pateikiama daug informacijos apie svarbius Lietuvos gamtos paveldo objektus – akmenis, šaltinius, piliakalnius, atodangas, kalnus, urvus ar duobes. Taip pat galima apsilankyti ir svetainėje www.lietuvosgamta.lt, kur taip pat paprasta susiplanuoti kelionės maršrutą pagal norimus gamtos objektus, jų tipus, savivaldybę ir atstumą nuo Vilniaus. Prie įvairių objektų pateikiami išsamūs aprašymai ir audio pasakojimai su pagrindine informacija.

„Neakivaizdinis Vilnius“ – ši nemokama alternatyvaus Vilniaus pažinimo programėlė padės pažinti sostinę ir jos neatrastus kampelius. Čia galima rinktis iš daugiau nei 50 maršrutų, atrasti Vilniaus grožį per literatūros, menų, gamtos ir kitas temas. Išmanioje aplikacijoje pateikiami maršrutų audio gidai ir įrankiai, skirti išsisaugoti mėgstamiausias vietas bei rasti informacijos apie netoli objektų esančias kavines, meno ar kultūros erdves.

„Vilnius sveikiau“ – aplikacijoje veikia interaktyvus žemėlapis, kuriame galima pasirinkti dominančius lankytinus objektus ir nurodyti norimą keliavimo būdą (pėsčiųjų taku, dviračiu ar riedučiais). Aplikacija yra susieta su „Apple Health“ programėle, tad renka tikslius duomenis apie aktyvumą ir leidžia kaupti taškus bei gauti apdovanojimus už juos.

„Move Healthy“ – programėlėje galima ne tik planuoti maršrutus po Kauno miestą dviračiu arba pėsčiomis, bet ir sekti savo žingsnių bei sudegintų kalorijų skaičių. Maršrutai skirstomi pagal specialias objektų kategorijas – muziejai ir galerijos, poilsio vietos ir parkai. Aplankę vis daugiau objektų, rinksite taškus, matysite bendrą kilometrų, žingsnių ir sudegintų kalorijų skaičių.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA