Liepsnose paskendo „Veiverių skonio“ cechas | Kas vyksta Kaune

Liepsnose paskendo „Veiverių skonio“ cechas papildyta: tyrimą pradėjo aplinkosaugininkai

Antradienio vakarą liepsnos prarijo dalį šalia Kauno veikiančio maisto pagardų UAB „Veiverių skonis“ cecho. Šį įvykį užfiksavo ir „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai. 

„Šalia Kauno baisiai dega UAB „Veiverių skonis”. Mūsų žiniomis, dega sandėlis, kuriame aliejaus talpyklos”, – vidurnaktį pranešė skaitytojas.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, 21.23 val. buvo gautas pranešimas, kad Veiverių miestelyje, Ąžuolo gatvėje, dega UAB „Veiverių skonis” cechas, žmonių viduje nėra. Atvykus pirmosioms ugniagesių pajėgoms sandėliavimo paskirties pastatas degė atvira liepsna.

Anot ugniagesių, degė 50×20 m dydžio pastato dalis, kurioje įvairaus dydžio cisternose ir induose buvo saugoma 70 tonų aliejaus. Nudegė degusios pastato dalies stogas, išdegė vidus. Gaisras užgesintas 01.29 val. Įvykio aplinkybės tiriamos.

Dega „Veiverių skonis“ / Skaitytojo nuotr.

Kaip pranešė liudininkai, kovo 30 dieną minėtoje Ąžuolo g. degė ir ūkinis pastatas. Ugniagesių duomenimis, tąkart sudegė medinė pastato dalis, išdegė viduje buvęs turtas. Mūrinėje pastato dalyje sudegė 2 t šieno, nudegė stogas ir perdanga. Sudegė prie pastato stovėjusio automobilio „Renault Scenic“ priekabos tentas, apdegė priekabos viduje sukrauti daiktai. Termiškai paveiktas automobilis.

„Kas vyksta Kaune” žiniomis, vietos gyventojai daro prielaidą, kad gaisrai gali būti susiję.

„Darosi baisu jau, nes neseniai sudegė pastatas, buvęs šalia to cecho. Sako, kad jį padegė specialiai. Tai kažin ar ir čia specialiai nebus padegta”, – spėliojo Veiverių miestelio gyventoja.

Papildyta 13.09 val.

Tyrimą pradėjo aplinkosaugininkai

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai Veiverių miestelyje, Veiverių tvenkinyje, po gaisro išsiliejus aliejui ir jo produkcijai atlieka tyrimą.

Veiverių tvenkiny / AAD nuotr.

Vakar, prieš vidurnaktį, kilus gaisrui UAB „Veiverių skonio“ sandėlyje, kur buvo laikomas aliejus ir jo produkcija (apie kelios dešimtys tonų), ugniagesiams užgesinus gaisrą, su vandeniu į aplinką ir Veiverių tvenkinį pateko nemaža dalis sandėlio produkcijos, pranešė AAD.

Šiuo metu įmonė „Veiverių skonis“ vykdo taršos likvidavimo darbus. Iškviesta Aplinkos apsaugos agentūra paėmė mėginius taršai nustatyti. Alytaus AAI pareigūnai atlieka tolimesnį tyrimą.

„Veiverių skonio“ cechas / AAD nuotr.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA