Geriausiais organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnais pripažinti kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Geriausiais organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnais pripažinti kauniečiai

Kauno apskrities VPK nuotr.

Balandžio 11 dieną Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos paminėtos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos įkūrimo metinės. Minėjimo metu apdovanoti ir labiausiai per praėjusius metus nusipelnę pareigūnai ir padaliniai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai įteikta pirmosios nepriklausomos Lietuvos kriminalinės policijos bei organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos vadovo Alvydo Sadecko premija.

Kaip skelbiama Kauno apskr. VPK pranešime spaudai, A. Sadecko premija kiekvienų metų balandžio mėnesį įteikiama geriausiam Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnui arba padaliniui. O šį kartą premija iškeliavo į Kauną – Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai.

2019 metais Kauno apskr. VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę nuoseklų kriminalinės žvalgybos tyrimą, kartu su Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorais bei užsienio policija užkirsto kelią organizuotos nusikalstamos grupuotės veikai.

Tyrimo metu nustatyta, kad minėtos grupuotės nariai narkotines medžiagas kontrabandos būdu galimai perveždavo į Rusiją, Suomiją, Norvegiją. Taip pat išaiškinta, kad iš savo nusikalstamos veikos minėti nariai galėjo gauti apie 6 mln. eurų pelno. Šiuo metu atliekamame ikiteisminiame tyrime, dėl dalyvavimo nusikalstamo susivienijimo veikloje, įtarimai pareikšti 15-likai asmenų.

„Nors tyrimas plačios apimties, o nusikalstamos veikos organizuotos ir kitose valstybėse, tačiau glaudus ir efektyvus bendradarbiavimas su atsakingais policijos pareigūnais leido užkirsti kelią šiai organizuotai grupuotei“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Kovos su organizuotais nusikaltimais tyrimo tarnyba įkurta 1989 metais, balandžio mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA